Automobili

Mercedes-AMG EKS se zagreva na Nirburgringu

Zvezdasti limuzina igraće laktove sa Porsche Taican Turbo S i drugim Teslinim modelom S Plaid.
Prava mirovna pravda za bilo koju sportistu, Nirburgring je takođe strašno razvojno tlo, sa zahtevnim rasporedom koji okuplja gotovo sva moguća ograničenja. Zbog toga proizvođači redovno završavaju razvoj svojih automobila na ovom krugu, a uprkos elektrifikaciji većine modernih sportskih automobila, Nirburgring ostaje zlatni standard.

Na strani Mercedes-AMG, svi automobili prolaze kroz kutiju Nordschleife, čak i oni električni, o čemu svedoče ove nove špijunske fotografije budućeg Mercedes-AMG EKS . Ova verzija sa nadopunjenim gorivom uskoro će zaokružiti opseg velike nemačke električne limuzine, koja trenutno zauzima snažnu verziju EKS 580 od 523 ks i 855 Nm kao standardni nosač.

Očigledno je to respektabilna snaga, ali Mercedes-AMG očigledno želi da se trgne sa dve najmoćnije električne limuzine na tržištu, a to su Porsche Taican Turbo S (761 ks) i drugi Tesla Model S Plaid (1020 ks). Prve glasine ukazuju na to da bi se Mercedes-AMG EKS mogao približiti snazi Taican Turbo S-a i tako imati koristi, uz prekomerno pojačanje, od oko 750 konjskih snaga . Sva konjica biće poslata na pogon na sva četiri točka preko dva elektromotora.

Što se tiče dizajna, Mercedes-AMG će napraviti nekoliko aerodinamičnih promena, ali ništa zaista spektakularno s obzirom na špijunske fotografije. Prepoznajemo poznate crne felne tipične za modele brenda, dok bi štitovi i bočne suknje trebali biti malo širi.

Očekuje se da će Mercedes-AMG EKS biti prvi serijski električni automobil firme Affalterbach. Međutim, proizvođač nastavlja da razvija druge termičke ili plug-in hibridne modele, sa skorijim dolaskom 73 verzije za Mercedes-AMG GT Coupe sa 4 vrata i drugu S-klasu . Budući Mercedes-AMG C 63 takođe će imati pravo na sportskiju verziju, sa četvorocilindričnim Mercedes-AMG A 45 S podržanim elektromotorom.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close