Automobili

Mercedes 300 SD iz 1982. godine kao luda konverzija terenskog vozila

Ljubitelji serije 126 na ovaj pogled moraju biti vrlo hrabri
Zamislite da vam za miting treba stari terenski Mercedes. Odgovor bi bio: mercedes / Puch G . Ali ovi automobili zaista više nisu jeftini, zbog čega je Amerikanac smislio ludu ideju i grubo obnovio starih 300 SD.

„Zaista vam nije potrebno mnogo novca da biste se zabavili“, kaže Brice Ronsonet, a da bi to dokazao, Mercedes V 126 pretvorio je u terenskog automobila. Originalna S-klasa 1980-ih je luksuzna limuzina u kojoj putnici mogu udobno da putuju. Brice Ronsonet se za ovaj model iz 1982. godine odlučio drugačije.

Ovaj automobil kupio je za džeparac, verovatno i zato što je to bio nepopularni 300 SD sa turbodizelom koji je bio dostupan samo u SAD-u. Gospodin Ronsonet je na sto stavio samo 540 dolara (ekvivalent od 447 evra).

Njegov cilj nije bio da kupi klasični automobil koji bi godinama obnavljao i čuvao. Zapravo je želeo da učestvuje u Gambleru 500, a za učešće u ovom reliju potrebno vam je jeftino vozilo koje se može modifikovati tako da bude zabavno i može se voziti teškim putevima.

Brice Ronsonet je potrošio 200 dolara da zameni četiri gume. Prema njegovim rečima, konverzija njegovog Mercedesa 300 SD nije ga koštala više od 800 dolara (663 evra). Izrezao je telo na lukovima točkova kako bi mogao da primi nove gume od 33 inča.

„Zlatni cedes“ je veći od originala, ali Brice kaže da nije dirao motor ili suspenziju. Vozilo pokreće petocilindrični turbo dizel motor snage 130 ks. Treba napomenuti da je prednji odbojnik uklonjen – beskoristan je u ovoj vrsti trke – i da je donji deo motornog prostora ojačan cevastom strukturom.

Ovih nekoliko promena u potpunosti je transformisalo Mercedes 300 SD. Sada izgleda kao ekstremni terenac. Pa čak i ako su ljubitelji klasičnih Mercedesovih modela odavno briznuli u plač: mi ih volimo!

Izvor,Detaljno.org

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close