Automobili

Marsien – Gemballin terenski 911 viđen izbliza u Villa d’Este

Na Vila d’Este Concours d’Elegance 2022 , fantastični stari automobili, kao i neverovatni superautomobili, bore se za naklonost gledalaca. Među svim ovim retkostima, “Marsien” Marka Filipa Gembale. Prilika da vidite ovo vozilo izbliza.

Podsećanja radi, Marsien je nastao na bazi Porschea 911 Turbo S generacije 992. Još uvek se prilično lako prepoznaje po prednjem delu. Ali pozadi, vozilo izgleda kao moderan omaž legendarnom 959.

Za dizajn, Marc Philipp Gemballa ništa nije prepustio slučaju i pozvao je dizajnera i entuzijastu Porschea Alana Derosier-a, poznatog po svojoj zadivljujućoj studiji dizajna Porschea 908, koji je odgovoran za vrhunski dizajn Marsiena.

Marsien je dizajniran kao svestran sportski automobil, pogodan i za asfalt i za terensku vožnju, zahvaljujući KV šasiji koja se može podesiti po visini od 120 do 250 milimetara.

Različiti načini vožnje, koji se mogu birati preko volana, omogućavaju značajno variranje odziva vozila, u zavisnosti od toga da li želite da ga vozite snažno na kružnom toku ili van puta.

Turbo S-ov 3,8-litarski bokser sa dvostrukim kompresorom je povećan sa 650 na 750 KS i 800 na 930 Nm obrtnog momenta. Među najvažnijim mehaničkim intervencijama na Marsijenu je Akrapovićev izduvni sistem, koji obećava još tamniji i prodorniji zvuk.

Za nezasitne, Marc Philipp Gemballa dodatno nudi još snažniju varijantu sa 830 KS, za koju je stručnjak za RUF izvršio niz nadogradnji turbo, ECU i transmisije. Ali čak iu svojoj „osnovnoj verziji“, Marsien ubrzava od 0-100 km/h za samo 2,7 sekundi.

Transformacija dolazi sa kompletnom kožom ili enterijerom od alkantare, ručno izrađenim od najkvalitetnijih materijala, podignutom centralnom konzolom od ugljeničnih vlakana po meri inspirisanom Carrerom GT, kao i sa stilizovanim pragovima GT, bočnim pragovima od ugljeničnih vlakana i drugim detaljima od ugljeničnih vlakana širom kabina, potpuno prilagodljiva.

Proizvodnja 40 jedinica Marsiena počela je poslednjih nedelja. Proizvođač očekuje da će isporuke početi do kraja 2022. Cena? Nakon kupovine Porschea 911 Turbo S za oko 230.000 evra, moraćete da platite dodatnih 495.000 evra da biste ga transformisali…

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close