Automobili

Laika Kosmo, idealan i kompletan aerodinamičan dom na točkovima

Kako se približavaju veliki praznici, nastavljamo sa pregledom kampera i drugih rekreativnih vozila. I ovom prilikom smo želeli da vam predstavimo modernizovani model kamp kućice u kome dizajn i funkcionalnost idu ruku pod ruku. Ovo je Laika Kosmo, jedan od najtraženijih modela italijanskog proizvođača u sektoru od 1964. godine.

Pored buma za kampere, aerodinamični kamp-kući predstavljaju idealan koncept kada je u pitanju uživanje u nekoliko slobodnih dana sa porodicom ili kampovanje na lokaciji iz snova na putu ka vašoj destinaciji za odmor.

Galerija: Laika Kosmo autodom
Vreme Kosmo autokaravana
5 Slike
Kao što smo rekli, Kosmo model je jedna od zvezda kataloga Laika. Dostupan je u četiri verzije (209, 509, 509 L i 512), dužine između 6,95 i 7,41 metara i unutrašnjeg rasporeda za 2+2 putnika, uz mogućnost uključivanja dodatnog sedišta u opciji.

Ali ako se usredsredimo na detalje o tome šta ovaj autodom nudi, Kosmo serija ima nekoliko zajedničkih imenilaca u svakom od modela. Na primer, u pogledu udobnosti, kuhinjska radna ploča i sto opremljeni su sistemima protiv ogrebotina i otisaka prstiju. Zadnji kreveti su opremljeni rešetkastim ramovima, električni krevet na nagib je dostupan kao opcija, a vrata kupatila se mogu koristiti kao pregrada za centralni dnevni boravak (Kosmo 509, 509L i 512).

Ali tu su i ekskluzivni detalji dizajna, kao što su jednodelna prednja maska od fiberglasa sa velikim integrisanim svetlarnikom, kao i visokokvalitetni prozori sa aluminijumskim ramovima, roletnama i mrežama za komarce, sjajne bele krovne kutije sa metalnim ručkama i visokim kvalitetne mehaničke komponente, ili podesivo indirektno osvetljenje raspoređeno po celoj kabini.

Sa tehničke tačke gledišta, zidovi i krov imaju izolaciju od EPS polistirena, krov od fiberglasa protiv grada i anti-žuteće aluminijumske bočne zidove. Ali takođe, sistem grejanja i kotao od 6kV sa distribucijom toplote i kanalima u unutrašnjosti, uključujući i zadnju garažu, sa programabilnim digitalnim kontrolnim panelom (samo sa Smart Home Pack-om).

Tu je i frižider od 140 litara sa automatskim izborom izvora energije i električni sistem sa automatskim punjačem baterija od 18 A, u kombinaciji sa servisnom baterijom visokih performansi od 95 A koja ne zahteva održavanje.

Što se tiče rezervoara, rezervoar za čistu vodu ima kapacitet od 110 litara i lako je dostupan za čišćenje i pregled, uključujući električnu pumpu za vodu velikog kapaciteta. Toalet deo obuhvata toalet od 18 litara (otporan na mraz) sa okretnom posudom i kasetom koja se može ukloniti, dok u odeljak za gas mogu da stane dve boce od 10 kilograma. Sistem je opremljen čeličnim gasnim cevima i sigurnosnim izolacionim ventilima.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close