Automobili

Istraga Guardiana: Talijanska policija umiješana u skandal s globama u Londonu

Vijest je jedna od onih koja bi, ako se potvrdi, mogla izazvati politički potres unutar Europske unije. Prema onome što je izvijestio Guardian, u stvari, “imena i adrese tisuća EU vozača nezakonito je konzultirala talijanska policija i podijelila ih s tvrtkom koja naplaćuje kazne Ulez (zona s ultra niskim emisijama, zona ograničenog prometa u Londonu) na u ime Transport for London (tvrtka koja upravlja javnim prijevozom u glavnom gradu Engleske)”

Teške optužbe stižu iz Belgije, Nizozemske i Njemačke. Ali nastavimo kako bismo bolje razumjeli Guardianovu rekonstrukciju.

Brexit pitanje
Sve počinje Brexitom (izlaskom Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije) i pregovorima među institucijama. Prema konačnom dogovoru, vlasti preko Kanala mogu pristupiti osobnim podacima građana Unije samo za kaznena djela. Što ne uključuje – i naravno – neovlašteni pristup londonskoj zoni ograničenog prometa.

Najbolji videi:

Prema onome što su izvijestile engleske novine, to ne bi spriječilo jednu od četiri talijanske nacionalne policije (nije otkriveno na koju se misli) da pristupi bazama podataka u drugim zemljama EU kako bi podijelila podatke o vozačima koji su krivi za ušavši u Ulez .

Optužbe je prvo iznijela belgijska vlada, a kasnije su ih ponovile Nizozemska i Njemačka. Prema vlastima u Bruxellesu, “policija je zloupotrijebila svoje službene ovlasti da proslijedi osobne podatke belgijskih vozača Euro Parking Collections, tvrtki koju je zaposlio TfL za izdavanje kazni onima koji ne poštuju ZTL”. Također prema Guardianu, talijansko tijelo za zaštitu podataka istražuje slučaj.

Kontaktirali smo ured jamca privatnosti koji nam je odgovorio službenim priopćenjem koje možete pronaći u nastavku

U vezi s vijestima koje je proširio strani i nacionalni tisak o masovnom prijenosu osobnih podataka talijanskih i europskih vozača u Ujedinjeno Kraljevstvo, Jamac privatnosti obavještava da je posljednjih mjeseci započeo istragu kako bi utvrdio sve odgovornosti povezane s kršenjem važećim propisima u području zaštite osobnih podataka.

Kontinentalno pitanje
Već prošlog mjeseca Guardian je otkrio kako su “stotine tisuća britanskih imigranata i državljana EU-a nepravedno kažnjene zbog ulaska u Ulez, neke iznose tisuće funti […] Mnogi vozači su kažnjeni jer nisu predregistrirali vozila koja su u skladu sa standardima emisija prije ulaska u London. Ostalima je naređeno da plate 2000 funti (2342 eura) nakon što su njihova vozila pogrešno klasificirana.”

Engleski list ističe kako je 2022. belgijski pravosudni službenik optužen za isti zločin za koji ga je optužila talijanska policija te je trenutno “podvrgnut disciplinskom postupku i suočava se s mogućom kaznenom istragom”. Tfl bi izjavio da od 2022. godine belgijskim vozačima nisu prijavljene kazne, prema onome što je otkrio Guardian, međutim između ožujka 2022. i listopada 2023. Euro Parking Collections poslao bi više od 17 000 kazni građanima s prebivalištem u Belgiji.

Kako bi dolio ulje na vatru, Tfl je, odgovarajući na zahtjev Guardiana, izjavio da nije pribjegavao nezakonitim metodama za praćenje podataka europskih vozača, naglašavajući kako je Euro Parking Collections ovlašten pristupiti podacima belgijskih motornih vozila. vlast. To su opovrgnule vlasti u Bruxellesu, koje bi optužile talijansku policiju da je prenijela informacije.

Na pitanje Guardiana, TFL je odbio komentirati.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close