Automobili

Potpuno nova Opel Astra L (2021) ponovo se predstavlja kao Erlkonig

Francusko-nemačko prijateljstvo donosi plodove
Trebalo bi da postoje ljudi koji tvrde da je VV Golf predugo dominirao evropskim listama prodaje u segmentu kompaktnih automobila. Dakle, malo ozbiljne konkurencije bi bilo dobro.

I na prvi pogled, čini se da je novi Peugeot 308 spreman za napad na vođu klase iz Volfsburga. Ovde smo već uporedili oba modela. Međutim, neće biti potpuno sam u borbi protiv VV-ove gotovinske krave , jer njegov nemački saveznik iz grupe Stellantis nije daleko.

Zajedno sa trećom generacijom 308 , revidirana Opel Astra proslaviće svoju premijeru ove godine. Već je nekoliko puta primećen kao maskiran prototip, a naši fotografi su nam sada poslali sveže slike drugog testnog vozila. I dalje se čini da je to plug-in hibridna varijanta, ali točkovi su nešto manji i kamuflaža nastavlja da bledi.

Kapsule – reklama
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Iako nove slike zapravo ne govore ništa više o spoljnom dizajnu u poređenju sa prethodnim Erlkonig slikama , one nas dobro podsećaju da će Astra biti više nego samo 308.

Ovo nije iznenađenje ako uzmete u obzir da se Stellantis potrudio da vizuelno odvoji manji Peugeot 208 od mehanički povezane Opel Corse . I slično će biti sa kompaktnim modelima.

Već smo vizualizovali novu Vizor optiku Opel Astre L sa prikazom:

Za razliku od odlazeće Astre K , njen naslednik će se ponovo graditi u pogonu u Russelsheimu, zajedno sa DS 4 . Korišćenjem iste EMP2 podkonstrukcije kao i 308, očekujemo gotovo identičnu mešavinu benzinskih i dizel motora, kao i neke PHEV pogone.

U manjoj priključnoj konfiguraciji, Peugeot kombinuje benzinski motor od 150 ks sa elektromotorom od 110 ks, dok snažnija varijanta kombinuje benzinski motor od 181 ks sa istim elektromotorom.

Galerija slika: DS 4 (2021)
DS 4 (2021) 3/4 prednji
76 slike
Oba rasporeda imaju pogon na prednje točkove, osmostepeni automatski menjač i bateriju od 12,4 kVh, što omogućava VLTP-ov domet od 59, odnosno 60 kilometara.

Takođe očekujemo dizel motor i dva klasična benzinska motora u novoj Astri. 1,2-litarske jedinice sa benzinskim pogonom trebale bi proizvoditi 110 ks i 131 ks, 1,5-litarski dizel motori takođe 131 ks. Iako je automat sa osam brzina dostupan kao opcija za veće motore, mali benzinski motor dostupan je samo sa šestostepenim menjačem.

Peugeot je nedavno potvrdio da je potpuno električni 308 takođe planiran za 2023. kako bi mogao da se suprotstavi VV ID.3 . Ali još uvek je prerano da bismo mogli sa sigurnošću da kažemo da li će i njegova Astra brat ili sestra dobiti takav derivat.

U međuvremenu se priča da bi vrući OPC mogao biti u fazi izrade kao hibrid performansi sa 300 ks, 450 njuton metara i pogonom na sve točkove. Ovde bi Opel samo morao da koristi postavke Grandland Ks Hibrid4 .

Logika nam govori da će Opel predstaviti novu Astru na IAA u Minhenu u septembru 2021. godine – ako sajam može da se održi kao i obično. Premijera na mreži mogla bi se održati nekoliko dana ili nedelja ranije.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close