Automobili

Fiat Panda 4×4 spremna za novi život s ovim restomodom

Fiat Panda priprema se za veliki skok koji će je dovesti do toga da postane električna, spremna izazvati druga mala vozila na baterije predstavljena posljednjih mjeseci. Novi život za talijanski bestseler, rođen 1980. iz pera Giorgetta Giugiara.

Restomod koji je dizajnirao Inglorious Basterds Cycles, radionica iz Ferrare koja je mjesecima pripremala ponovno izdanje – u više off-road stilu nego ikada – gledat će na njega, originalnu Fiat Pandu. Zapravo, fokus je na Fiat Pandi 4×4.

Prvi krugovi
Dečki iz Ingloriousa sami su snimili kratki video koji možete pronaći ispod, u kojem glumi njihovu Pandu koja je sudjelovala u nekim testovima. Vidi se malo, vrlo malo, ali već smo prije nekog vremena imali ideju kako će izgledati zahvaljujući nekim renderima.

U potpunosti je reproduciran stil originalne Fiat Pande 4×4, zajedno s brojnim estetskim promjenama zbog potrebe stvaranja pravog terenskog vozila. S malim dimenzijama. Dodatna svjetla i kvrgavi kotači daju izrazito “čvrst” izgled, jasne linije pomažu u boljem svladavanju terenskih ruta. Gdje se čini da se Fiat Panda 4×4 Inglorious Basterds Cycles – na papiru – ne boji nikakvih neočekivanih događaja.

Osim prednjeg i stražnjeg diferencijala, stabilizatorskih šipki i ručnog otpuštanja trakcije, ono što najviše iznenađuje je razmak od tla od 42 cm koji, u kombinaciji s dizajnom odbojnika, omogućuje postizanje prilaznih i izlaznih kutova od 64°. I kad pomislimo da smo s prikazima mislili da možemo doseći već izvrsnih 45°.

Divlji izvana i super tehnološki iznutra. Kao što se vidi na renderima od prije nekog vremena, na armaturnoj ploči nalazit će se digitalni instrumenti i infotainment sustav. Za dovršetak radova bit će postavljena 4 jednostruka kožna sjedala.

Predstavljanje Pande 4×4 iz Inglorious Basterds Cycles zakazano je za jesen 2024.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close