Automobili

Ferrari V6 Hibridno iznenađenje, nove informacije o modelu

Već govorimo o Ferrariju “486”. Vidimo se u septembru u Minhenu da saznamo!
Nestrpljenje raste sve više i više za prvi Ferrari V6 hibrid. Ali razvoj se nastavlja u Italiji, o čemu svedoče ovi prototipi misterioznog sportskog automobila koji nastavljaju da putuju putevima Emilije Romanje. Ali za sada firma Maranello još uvek nije otkrila ništa o svom budućem modelu.

Američki magazin Motor Trend pokušao je da rasvetli moguća tehnička rešenja modela, otkrivajući neke zanimljive indiskrecije.

Porodična platforma
Novi Ferrari i dalje nosi kodno ime „F171“, ali već nekoliko meseci se govori o „486“ kao konačnom imenu. Očekuje se da se pogonski sistem sastoji od 6-cilindričnog motora sa dva turbopunjača i električnog motora. Prema Motor Trendu, očekuje se da će model deliti motor i celu platformu sa Maserati MC20 .

Galerija: špijunske fotografije hibridnog prototipa Ferrari V6
Ferrari V6 hibridni prototip špijunske fotografije
15 Slike
Po uzoru na trenutni Ferrari SF90 Stradale , budući 486 biće plug-in hibrid. To znači da će automobil moći da pređe nekoliko desetina kilometara samo u električnom režimu, ali ceo uređaj će biti više usredsređen na performanse nego na potrošnju goriva.

Kombinovano delovanje električnog motora i toplotnog motora trebalo bi da donese Ferrariju oko 800 ks. Međutim, s obzirom da bi 486 trebalo da bude početni model, verovatno će snaga biti između 700 i 750 ks kako bi se izbegla „kanibalizacija“ prodaje ostalih modela.

Takođe i pogon na prednje točkove
Prema Motor Trendu , posedovanje dva elektromotora (po jedan na svakoj osovini) ne isključuje mogućnost režima pogona na prednje točkove. Rešenje ne bi bilo potpuno novo, jer SF90 već koristi prednje točkove samo u određenim fazama vožnje, „isključivanjem“ toplotnog motora.

Kada ćemo videti novi Ferrari? Verovatno ćemo znati više na izložbi IAA koja će se održati u Minhenu od 7. do 12. septembra 2021. Sudeći prema najnovijim špijunskim fotografijama, čini se da je prototip poprimio konačni oblik i da je izgleda ušao u poslednji deo testovi.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close