Automobili

Ferrari Purosangue – Simfonija u duru V12 za italijanski SUV

Smak sveta se nije dogodio kada su Rolls-Roice i Bentlei objavili sopstvene terence. I sigurna je opklada da ni Ferari neće izazvati apokalipsu. 2022. je i svi žele terence. Čak i oni koji voze Ferari.

Maranelo će se boriti protiv Kulinana i Bentajge sa sopstvenim SUV-om sa 12 cilindara, ali sa više naglaska na „S“ za „sport“ nego na „U“ za „korisnost“. Pre predstavljanja u narednim mesecima, Purosangue (italijanski izraz koji znači „čistokrvan“) je uhvaćen usred vežbe.

Najavljen pre nekoliko nedelja kao model koji menja igru, V12 će biti u srcu Ferrarija SUV-a. Entuzijasti će biti oduševljeni da čuju da su inženjeri Prancing Horse pronašli način da održe motor velikog zapremine u životu, čak i u doba smanjenja. Stroži propisi koje su vlasti nametnule za smanjenje emisija dovele su do toga da mali motori sa turbopunjačem dominiraju automobilskom industrijom, ali Purosangue će imati lep veliki atmosferski V12 .

Ferrari Purosangue špijunski nos
11 Slike
Možemo to čuti u susednom špijunskom videu prototipa koji je skoro u proizvodnji koji nosi finiju kamuflažu. U svakom slučaju, radi se o motoru koji radi punom brzinom, bez prinudne indukcije, i za koji možemo pretpostaviti da ima popriličan udarac. Ali kakva moć? Zna se samo da je motor od 6,5 litara 812 Competizione razvijao 830 konjskih snaga i 692 njutn metra.

Međutim, Ferari je rekao da je u izradi još snažniji V12 . Italijani su se uzdržali od preciziranja da li će opremiti Purosangue ili sportski automobil, pa ćemo morati da sačekamo kraj godine, kada će vozilo proslaviti svetsku premijeru. S obzirom da se radi o velikom modelu sa četiri vrata i pogonom na sva četiri točka, mislimo da će to biti najteži Ferrari ikada, i da će mu trebati sav mogući mišić da dostigne svoj vrh.

Iako još uvek prerušen, najpraktičniji Ferrari od svih njih već izgleda mnogo sportskije od velike većine SUV-ova. Osim toga, gotovo više liči na podignuti SUV nego na bilo šta drugo. Silueta deluje zdepasto, kao da bolje skoči.

Kompanija je posvećena održavanju Purosangue ekskluzivnim koliko brend zahteva. Ne samo da će Ferrari koristiti istu strategiju davanja prioriteta postojećim kupcima, već se očekuje i da će SUV privući nove kupce brendu. Kao Roma coupe i Portofino kabriolet, sledeći model bi trebalo da pomogne Maranelu da privuče mlađe kupce.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close