Uncategorized

Bugatti, evropska turneja koja će proslaviti 110 godina

Počeo iz Milana i preusmeren u francusku fabriku u Molsheimu vidi učešće između Veyrona i Chirona
Proslave Bugattijevih 110 godina i dalje rastu i nakon što su započeli s Chiron Sport 110 ans, da bi nastavili s Voiture Noire i najnovijim (i vrlo kliknutim) Centodieci – tribinom nadahnutom talijanskim zagradom Doma – sada nastavljaju na putu bez još posebnih modela, ali s Grand Tourom otpuštenim iz Milana i koji će za 6 dana dovesti grupu 21 između Veyrona i Chirona u fabriku u Molsheimu.

Putovanje praćeno stratosferskom količinom konja (više od 27.000) koje je Milan izabrao ne slučajno kao polaznu točku: zapravo je lombardska prijestolnica rodila onog Hektora koji je 1909. osnovao kuću koja nosi njegovo ime .

Od kuće do kuće
Mjesto susreta bilo je u Palazzo del Senato u Milanu, gdje su se, nakon uobičajenih fotografija, W16-ovci uključili da putuju Montecarlom, prolazeći kroz fascinantne postavke Monferrato i Langhe. Prva faza koja slavi važno ime Bugattija, ona Luisa Chirona, nezaboravnog vozača rođenog pre 120 godina u pobedničkoj kneževini, 1929. godine na brodu Bugatti Type 35, Grand Prix Monaca.

Odatle, sljedećeg dana, ruta za Aix-en-Provence kroz masiv Luberon, divnih puteva i očaravajućih pogleda na tipične provansalske krajolike.

Od zemlje do neba
Treći dan bio je možda i najsebičniji, posjet hangarima Patrouille de France (francuska akrobatska patrola, ekvivalent naše Frecce Tricolori) i prilika da prisustvujemo treningu.

Susret Bugattija i svijeta zrakoplovstva nije slučajan: Ettore je zapravo bio fasciniran letom i 1938. godine rodio je 100P, 4-propelerni mono motor rođen da sudjeluje u utrkama i postane najbrži avion na svijetu, zahvaljujući motoru od 800 KS. Prototip je takav ostao zbog Drugog svjetskog rata. Uoči njemačke invazije, ustvari, Ettore Bugatti je rastavio i sakrio 100P da ga ne bi spustio u ruke Reicha.

Grand Tour Tour Bugatti nastavio je prema Beauneu, gdje su se zaustavili Veyron i Chiron, čekajući da nastave putovanje koje će ih odvesti do Pariza i konačno do Molsheima, gdje gosti mogu posjetiti tvornicu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close