Uncategorized

Aerodinamika Lamborghini SCV12, 830 KS i GT3 (ali samo za stazu)

Motor je najmoćniji V12 sa prirodnim cilindrom od Lamborghinija. Dizajniran je zahvaljujući iskustvu stečenom sa Super Trofeom
Lamborghini je predstavio SCV12 na Sant’Agata Bolognese, hiper automobil namijenjen samo korištenju staza (nije odobren za upotrebu na cestama) koji je dizajnirao Lamborghini Squadra Corse, a dizajnirao Centro Stile.

Debicirat će ovog ljeta, a bit će proizveden u nekoliko desetaka primjeraka, s sretnim kupcima koji će postati dio ekskluzivnog kluba koji će dati pristup namjenskim programima vožnje kako bi mogli voziti svoj automobil na najprestižnijim stazama na svijetu.

Najmoćniji V12 prirodno aspirirani ikad dizajniran
SCV12 podiže sve što smo već vidjeli u GT3 šampionatu s Huracan Super Trofeom na pristupačniji nivo. Aerodinamika i mehanički dijelovi su zajednički, s izuzetkom motora koji nije Huracan V10, već preradom aspiriranog V12 Aventadora: razvija rekordnu snagu od 830 KS, neopterećenu na zemlju samo s pogonom na zadnjim kotačima i 6-stepenim sekvencijalnim mjenjačem postavljen straga za optimalnu raspodjelu težine.

Šasija je monokok od ugljičnih vlakana i dizajnirana posebno za SCV12 i, kako bi ponudili maksimalnu okretnost i stabilnost, usvojena su kinematska rješenja izvedena direktno iz konkurentskih prototipa, poput stražnjeg ovjesa potisnog klipnjača montiranog izravno na mjenjač. Gume su također i trkački automobili. Pirelli je glatko na 19 “magnezijevim naplatcima sprijeda i 20” straga.

Aerodinamika iz GT3
Pogledajte fotografije kako biste shvatili i ogroman posao koji je učinjen na aerodinamici, sa svim dodacima SCV12 koji, u cjelini, osiguravaju razinu učinkovitosti pri velikim brzinama i snagama većim od onog u automobilu GT3 . Prednja kapuljača može se prepoznati po dvostrukom dovodu zraka tipičnom za trkački Huracan, a na sredini krova nalazi se i zračni poklopac koji prenosi tokove za hlađenje središnjeg motora.

Sa prednje strane ne mogu izostati razdjelnik i dva bočna okomita dodatka, dok su sa bočnih strana nove peraje. Veliko stražnje krilo je podesivo.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close