Uncategorized

Ronaldo je naručio Bugatti Centodieci vrijedan 9 miliona dolara

Uskoro će postati dio njegove kolekcije već prilično ekskluzivna
Portugalski nogometni as već posjeduje Bugatti Chiron i Veyron, u okviru kolekcije svojih supermarketa. Navodno će Cristiano Ronaldo dodati treći model marke u svoju garažu, s obzirom na to da je naručio Bugatti Centodieci.

Predstavljen prošle godine na plaži Pebble, počast je EB110, otuda su dizajnerski elementi nadahnuti hiperkolom 90-ih. Spredaj je ravnih tankih prednjih svjetala, manjeg potkovskog roštilja i vjetrobranskog stakla. Dizajn stražnjeg svjetla i pet kružnih otvora za zrak na bokovima također su jasna referenca na EB110 SS.

Ispod haube
Što je još važnije, Centodieci je 20 kg lakši i ima snažniji motor od uobičajenog Chirona. Njegov 8,0-litarski W16 motor proizvodi 1600 KS. Prema Bugattiju, Centodieci je sposoban za sprint od 0 do 100 km / h za 2,4 sekunde i ima maksimalnu brzinu od 460 km / h.

Fotogalerija: Bugatti Centodieci
Bugatti Centodieci
50 fotografija
Ova vijest nam, između ostalog, pomaže da razjasnimo navodni poredak od Ronalda do Bugattija. U 2019. godini, ustvari, prema navodima mnogih novina, nogometaš bi iz tvornice naručio La Voiture Noire, najskuplji automobil ikad proizveden sa cijenom od oko 19 miliona dolara.

Šampion van terena
Mnogima se može činiti čudnim trošiti ovaj iznos na automobil u ovakvom vremenu. Ne smijemo, međutim, zaboraviti da je Ronaldo, kad je riječ o dobrotvornosti, opet sjajan šampion, ako tako možemo i reći.

U tako delikatnom trenutku za cijeli svijet, uzorak bi ljekarima i bolnicama stavio na raspolaganje 23 miliona eura. Nadalje, ne smijemo zaboraviti nebrojene donacije posljednjih godina, od kojih su tri:

2011: novoizvođenu Zlatnu cipelu poklonio je Real Madridu na aukciji. 1,5 miliona eura dobrotvornih i novih škola obnovljenih u Gazi.
2012: donacija Crvenom krstu i drugim organizacijama za oko 550.000 evra.
2013: aukcija kopija Zlatne lopte: donacija 600.000 eura udruženju “Make-a-Wish”.


2014: donacija za spas djece, čija je količina ostala tajna.
Godine 2014. financirao je prvu intervenciju za Erika Ortiza Cruza, desetomjesečnog dječaka sa kortikalnom displazijom.
U 2015. godini donirao je 5 milijuna eura za spas djece za potres u Nepalu.
U 2016. godini još jedna tajna donacija za spas djece.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close