Automobili

BMV M4 CS bi uskoro mogao da stigne, kaže šef BMV M

Entuzijasti su razmaženi izborom kada je u pitanju kupovina BMV M4, pošto se sportski kupe nudi u brojnim konfiguracijama. Dostupan sa ručnim i automatskim menjačem, RVD i kDrive, standardnim i takmičarskim verzijama, mašina nudi širok asortiman.

Ne zaboravimo M4 CSL, od kojih je samo 1.000 proizvedeno za ceo svet. Pored toga, 3.0 CSL je ultra-ekskluzivno specijalno izdanje koje slavi legendarni E9.

Uprkos već složenom portfelju, Frank van Meel, izvršni direktor BMV M, snažno je nagovestio u intervjuu za BMVBLOG da bi u budućnosti mogao postojati još jedan derivat: „Imali smo M3 CS i M4 CS u prošlosti, i mi smo uvek smo govorili da zadržavamo CS i CSL imena. Trenutno nemamo nijedan CS [u M4 opsegu], tako da još ima mesta.”

Čini se vrlo verovatno da će M3 CS prvi probiti poklopac, s obzirom da su mnogi prototipovi već primećeni na testiranju. Priča se da će super limuzina ograničene serije biti otkrivena početkom sledeće godine kao privremeni krunski dragulj porodice M3 , iznad Competition modela. CS je zamišljen da bude samo automatski menjač uparen sa kDrive-om, dok ima nešto više snage i nešto manju težinu od M3 Competition.

Naravno, mogući M4 CS bi nasledio ista poboljšanja.
Iako M3 Sedan i Touring dolaze sa iDrive 8 sistemom, M4 tek treba da usvoji najnoviji BMV -ov sistem za informisanje i zabavu . Verovatno je samo pitanje vremena kada će kupe dobiti najnoviji hardver, a logika nam govori da bi ga imao i potencijalni M4 CS. M3 CS i M4 CS će imati agresivniju karoseriju od konkurentskih modela , ali transformacija neće biti tako ekstremna kao kod M4 CSL.

Očekujte da će 3,0-litarski šestocilindrični motor sa dva turbo punjača razviti oko 540 konjskih snaga kako biste izbegli gaženje po prstima M4 CSL (550 konjskih snaga). Što se tiče dijete, Competition Sport Lightveight izgubio je 100 kilograma u odnosu na Competition, dok bi M4 CS trebalo da izgubi između 30 i 40 kilograma. Za razliku od M4 CSL sa dva sedišta, očekuje se da će ovi nadolazeći CS zadržati zadnja sedišta .

Dok će M3 CS debitovati u ranim mesecima 2023. godine, ekvivalentni model sa dvoja vrata mogao bi da stigne nešto kasnije. Ova dva modela bi trebalo da budu manje ekskluzivna od M4 CSL jer će BMV verovatno proizvesti više od 1.000 primeraka.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close