Automobili

BMV korisničku podršku pokreće veštačka inteligencija

Automobilska industrija u celini doživljava značajnu transformaciju koju pokreće veštačka inteligencija. Ova tehnologija je sve više integrisana u vozila kako bi se poboljšala bezbednost, efikasnost i celokupno iskustvo vožnje.

Od naprednih sistema za pomoć vozaču (ADAS), koji pružaju funkcije kao što su prilagodljivi tempomat i pomoć pri održavanju trake, do mogućnosti autonomne vožnje, veštačka inteligencija je na čelu automobilskih inovacija. Sada, BMV želi da odvede korisničku podršku korak dalje sa svojom najnovijom ponudom, Proactive Care, koja spaja podatke i veštačku inteligenciju.

Automobili koji sami sebe prate
Godinama, BMV je slao servisne podatke direktno dilerima, olakšavajući ciljane interakcije između kupaca i dilera. Međutim, promena paradigme sa Proactive Care je da BMV preuzima inicijativu da dopre do kupaca. Više nije samo odgovornost kupca da se obrati svom BMV partneru; sada je BMV taj koji se okreće kupcu, kažu u kompaniji.

Ova nova usluga omogućava BMV-u da autonomno identifikuje postojeće i predvidljive zahteve za uslugom, omogućavajući im da proaktivno predvide potrebe kupaca i ponude pravovremena rešenja . Početne aplikacije su već aktivne i proizvođač automobila očekuje nastavak poboljšanja u budućnosti.

Pravovremeno održavanje
Kroz analizu podataka i beleženje preferencija kupaca, omogućava vam da pronađete rešenja po meri. BMV kaže da digitalni pristup obezbeđuje da klijenti budu obavešteni preko svojih omiljenih kanala, bilo da je u pitanju Mi BMV aplikacija, obaveštenja u automobilu, e-poruke, njihov izabrani prodavac ili put za podršku.

Proaktivna nega takođe poboljšava iskustvo dugotrajne nege , od saveta za samopomoć do fleksibilne podrške koja obezbeđuje neprekidnu mobilnost. Takođe predlaže pravog dilera u okviru globalne mreže kada je neophodna poseta radionici. Među mnogim dostupnim funkcijama su zakazivanje termina na mreži i personalizovani video snimci podrške sa opcijama plaćanja na mreži.

Proactive Care je globalna ponuda dostupna za sve BMV modele opremljene BMV operativnim sistemom 7 ili novijim, počevši od verzije 07/2019. Da bi učestvovali, kupci moraju imati aktivan BMV ConnectedDrive ugovor i moraju registrovati svoje vozilo u Mi BMV aplikaciji ili portalu koristeći svoj BMV ID i kontakt podatke.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close