Automobili

Auto godine 2024, evo sedam finalista

Od 28 ostalo je samo 7 . Ovi modeli će se takmičiti za nagradu Auto godine 2024. godine , a završna ceremonija će se održati u ponedeljak 26. februara na Salonu automobila u Ženevi. Listu kandidata formirao je žiri sastavljen od 59 novinara koji predstavljaju 22 zemlje.

Evo, dakle, „veličanstvenih sedam“ koji će se takmičiti da naslede Jeep Avenger, pobednika izdanja 2022.

BMV, BID i Kia na lansirnoj rampi
Predstavljamo vam ih po abecednom redu počev od BMV-a serije 5 . Nedavno obnovljena od vrha do dna, bavarska limuzina je dostupna sa hibridnim motorima u blagom benzinskom i dizel obliku i plug-in benzinom, dok čeka divlji M5 koji će stići 2024. sa najmanje 750 KS.

Zatim tu je BID Seal , elegantni kineski rival Tesla Model 3 koji je ove godine debitovao u Evropi sa osnovnom cenom od 46.890 evra i snažnim pogonskim sklopovima do 544 KS sa dometom od 570 km. Nastavljamo sa Kia EV9 , najvećim električnim automobilom koji je ikada proizvela korejska kompanija. SUV sa šest i sedam sedišta ima bateriju od skoro 100 kVh i motore do 385 KS, za domet od 505 km.

Od Peugeota ​​3008 do Volva EKS30
Među nominovanim je i novi Peugeot 3008 . Treća generacija francuskog krosovera je takođe električna i potvrđuje svoj nekonformistički duh, sa ličnim linijama i puno ugrađene tehnologije . Ostajući na francuskoj teritoriji, evo Renault Scenic-a , koji postaje isključivo električni, zadržavajući svoj stav kao porodični automobil.

Takođe debituje nova Toiota C-HR , koja je porasla u veličini i snazi, dok Volvo predstavlja EKS30 , najkompaktniji električni SUV švedske kompanije, snage do 428 KS i početnom cenom od oko 36.000 evra.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close