Automobili

Nove špijunske fotografije Ferrari hiperautomobila

Nova serija špijunskih fotografija omogućava nam da otkrijemo neke detalje hiperautomobila koji je dizajnirao Ferari . Naslednik LaFerarija biće hibrid, imaće još preteći izgled i trenutno ima kodno ime „F250“.

Ne znamo tačno kada ćemo ga videti lično, ali u međuvremenu tehničari iz Maranela nastavljaju testove na nekim putevima u Nemačkoj kako bi bolje usavršili podešavanje i pogon.

Radovi u toku
Pošto je automobil još uvek u ranoj fazi razvoja, karoserija je potpuno kamuflirana i ima nekoliko privremenih elemenata . Na primer, postoje SF90 zadnja svetla, par nasumično postavljenih okruglih izduvnih gasova i puno traka koje pokrivaju mnoge delove Ferarija.

Međutim, nemoguće je ne primetiti veliko zadnje krilo i gigantske prednje i zadnje usisnike vazduha. Dalje, jasno se vidi natpis „Ferari” na kočionim čeljustima, dok se spreda ističe obiman razdelnik.

Pored toga, izrezi na krovu otkrivaju da će hiperautomobil imati vrata koja se otvaraju u obliku leptira.

Hibrid zasnovan na 499P?
Pažnju privlače i žute nalepnice na karoseriji koje ukazuju na prisustvo velike baterije . To znači da će ovaj Ferari biti hibrid i da će, prema nekim glasinama, odustati od V12 motora . U stvari, hiperautomobil bi mogao da koristi V6, možda nasleđen od 499P , čiji je pogonski sklop zasnovan na onom 296 GTB plug-in hibrida.

Ipak, još uvek ne znamo da li će novi Ferari zapravo biti plug-in ili će električna jedinica imati samo zadatak da obezbedi dodatnu snagu. Nepotvrđene glasine kažu da će automobil biti spreman 2024. godine, sa 599 kupea i 199 kabrioleta, nakon čega sledi lošija KSKS varijanta ograničena na 30 jedinica.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close