Automobili

Ovaj 2002 VV Golf GTI na prodaju ima samo 13 km na brojaču kilometara!

Automobil u prodaji je specijalna serija za 25. godišnjicu.
Među sportskim kompaktima nema sumnje da Golf GTI zauzima posebno mesto u srcima entuzijasta. A kada govorimo o četvrtoj generaciji sportske limuzine, tada je napravljen iskorak u pogledu kvaliteta. I do danas je ostao jedan od najpopularnijih.

Samo za ljubitelje modela, na aukciji je prodan Golf GTI iz posebne serije za 25. godišnjicu. Samo po sebi, ništa izuzetno, osim stanja očuvanosti: prikazalo je samo 13 kilometara na brojaču kilometara.

Prema aukcijskom sajtu Silverstone, ova VV Golf GTI 25. godišnjica 2002. imala je samo jednog vlasnika u tih 19 godina (da, prošlo je skoro dve decenije od objavljivanja Golfa 4). Osim toga, prema sajtu, nemački kompakt je prešao samo 13 kilometara, što znači da je njegov vlasnik sigurno kupio vozilo da ga jednostavno ostavi u garaži – s ciljem da ga preproda za više.

Galerija: VV Golf GTI 25th Anniversari Edition

  1. godišnjica VV Golf GTI – aukcija u Velikoj Britaniji
    13 Slike
    Ako Golf 4 u Evropi još nije skup ili „sakupljač“, ova 25. godišnjica je proizvedena u samo 1800 primeraka i prodata je u Velikoj Britaniji za proslavu 25. godišnjice modela, uključujući i prvu generaciju koja je lansirana 1977. godine. Inače, ovaj model sa nešto više od 10 km na kilometru kilometraže nosi broj 718.

Što se tiče razlika od uobičajenog Golfa GTI, ova 25 -godišnja komemorativna serija ima prednje i zadnje branike sa spojlerima i bočnim pragovima identičnim onima u verziji GTI VR6 , za agresivniji izgled. Takođe ima blago spušteno ogibljenje, kao i hromiranu izduvnu cev i lepe 18 -inčne BBS felne, koje i dalje imaju originalne gume Michelin Pilot Sport 225/40 – koje sigurno moraju biti malo suve sa vremenom.

Unutra kabina zadržava trezvenost, izuzev sedišta Recaro sa crvenim oblogama u centralnom delu (čuvena šahovnica će se vratiti tek u sledećoj generaciji) i tepiha sa ivicama iste boje. Prisutna je klasična ručica menjača sa ručicom u obliku loptice za golf, kao i završna obrada centralne konzole, kvake i pragovi vrata od brušenog aluminijuma – koji takođe nose natpis GTI. Kožni upravljač (pozicioniran s desne strane, za engleski automobil to zahteva) i crveni šavovi takođe krase unutrašnjost.

Ispod haube motor je bio isti kao kod uobičajenih verzija GTI-ja, ali sa poboljšanjima: četvorocilindrični 1.8 turbo motor, koji isporučuje 180 KS (30 KS više od uobičajene verzije) pri 5500 o / min. Menjač je i dalje šestostepeni manuelni i prenosi snagu sa pogonom na prednje točkove. Brojke date u to vreme ukazuju na ubrzanje od oko 7,4 sekunde od 0-100 km / h i najveću brzinu od 222 km / h.

Kako se navodi na veb sajtu, Golf GTI za 25. godišnjicu je potpuno prepravljen u Volksvagenovom salonu, kao pregled pre isporuke srećnom novom vlasniku koji ga je kupio na aukciji. Po kojoj ceni je specijalni GTI prodat na aukciji? Ne manje od 38.250 funti sterlinga, što odgovara 44.870 evra po trenutnom kursu. Pa, mislite da je vredno toga?

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close