Automobili

Alpine A110 R Fernando Alonso – 32 primerka, ni jedan više!

Mislili ste da ste sve videli na Alpine A110 R? Nekoliko dana nakon zvanične prezentacije u Tokiju, same nedelje Velike nagrade Japana na stazi Suzuka, F1 je zaista u pitanju sa novom verzijom (već!) A110 R: evo Fernanda Alonsa Edition!

Dok će španski vozač napustiti tim na kraju sezone 2022, kompanija Dieppe mu odaje prelepu počast ovim specijalnim izdanjem ograničenim na samo 32 primerka. A zašto 32? Jednostavno zato što ima 32 pobede u F1!

Podešavanja sa malim lukom
Ovaj A110 R Fernando Alonso dodaje najradikalnijoj verziji berlinette (R dolazi od „radikalnih“) specifičnih podešavanja, posebno na nivou šasije. Tako su amortizeri prerađeni i mogu se menjati po visini do -10mm, a po čvrstoći do +5%.

Poseban estetski tretman
Pored toga, priprema trobojne berlinete uključuje i neke estetske modifikacije: nalazimo plavu jednosedu, krštenu Blue Racing Mat. Otvori na prednjem poklopcu motora kao i zadnja traka između svetala su crni. Trobojku Francuske zamenjuju boje Fernanda Alonsa: plavo-žuto-narandžasta.

Obratite pažnju i na kočione čeljusti u narandžastoj boji, u boji koja se nalazi u kokpitu za trake ili čak na sredini volana. Potpis vozača je takođe postavljen tu i tamo, posebno na naslonima za glavu.

Ispod haube (pozadi), ništa novo
Sa mehaničke strane, očigledno nalazimo 1.8 TCe motor od 300 KS i 340 Nm obrtnog momenta od A110 R , ali i od GT i S verzija. Ali i ovde je težina koja je bila predmet dijete u posebno da bi se na vagi prikazalo 29 kilograma manje. Kao i A110 R, težak je 1082 kilograma u voznom stanju.

Cena A110 R Fernando Edition
Pošto je A110 R već veoma skup, 105.000 evra, A110 R Fernando Alonso je zaista preskup: 148.000 evra! Cena ekskluzivnosti, za onog koji postane najskuplji alpski od svih!

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close