Automobili

dp motorsport “Rubi” zasnovan na Porsche 964 Carrera 2

Fantastičan retro 911 iz 1970-ih
Gotovo da bi se moglo govoriti o „nemačkom pevaču “: Još jednom, dp motorsport , sa sedištem u Overatu, Severna Rajna-Vestfalija, vratio je Porsche 911 iz serije 964 u izgled ranih 1970-ih. Ime “Rubi” (rubin), što ima smisla s obzirom na šemu boja.

Konverzija, obojena u karmonski crvenu metalik (kod boje M3V), proširena je za oko 25 mm sa svake strane koristeći popularni komplet za telo “Classic Carrera Videbodi” napravljen od GRP-a, ugljenika i kevlara. Telo je skladno zaokruženo bakarno obojenim, crnim i hromiranim ukrasnim elementima i tako transformisano u izvanredan upada u oči. Drugi sloj prozirnog laka pruža tu dodatnu dubinu boje.

Unutrašnjost je takođe harmonično redizajnirana tako da odgovara eksterijeru. Tu je pokrivač od alkantare, sedišta Recaro Sportster CS sa kožom, crno-belo-crvenom tkaninom Pepita i alkantarom na zadnjoj strani. Porsche Classic Communication Management (PCCM) sa Bluetooth-om i Apple Car Plai održava se u klasičnom stilu.

Vozač kroz duboko presvučeni volan Momo, koji je prekriven kožom crvenim šavovima, gleda na okrugle instrumente u klasičnom izgledu 911, kojima se bakarni element boje spolja ogleda u unutrašnjosti. Kao element dizajna različite boje, jedino što se neupadljivo ističe je dugme menjača od tamnog drveta, koje je proizvedeno na poseban zahtev kupca.

Kada otvorite jedno od vrata, gledalac primećuje panele na pragovima vrata s natpisima bakarne boje i strukturu panela na vratima. Novo prerađeni materijali prilagođeni su ostatku enterijera, a zvučnici su zamenjeni većim sa najnovijom tehnologijom.

Da bi se multimedijalni paket zaokružio skrivenom video kamerom, novi zvučnici su takođe ugrađeni ispod police za pokrivanje pokrivene Alkantarom i povezani odgovarajućim pojačalima snage i radiom ispod suvozačevog sedišta, čiji je procesor posebno dizajniran za unutrašnjost. Elektroniku na brodu napaja ultra lagana litijum-jonska baterija Liteblok LB28KSKS.

Standardni bokserski motor od 3,6 litara sa 250 KS u potpunosti je revidiran uz pomoć novih i boljih komponenata, povećan na zapreminu od 3,8 litara sa različitim klipovima i cilindrima i, zahvaljujući sportskim bregastim osovinama i raznim optimizacijama detalja, na snagu od 320 ks i 370 Nm doneo.

Konverzija motora koordinisana je na dinamometru. Specijalno razvijeni izduvni sistem 964 Classic sa izduvnim cevima u GT3 izgledu osigurava pravi zvuk. Da bi performanse na asfalt mogao da donese revidirani 5-stepeni menjač G50 sa blokadom diferencijala 964 RS, komponente šasije su obnovljene i delimično zamenjene čvršćim poliuretanskim čaurama.

U kombinaciji sa šasijom KV Clubsport i gumama Michelin Pilot Sport u veličinama 225/45 R17 napred i 255/40 R17 pozadi, rezultat su vozne vrednosti koje ni na koji način nisu inferiorne od današnjih sportskih automobila. Sprint od 0 do 100 km / h traje 5 sekundi i završava se tek sa 280 km / h. Međutim, kao što je poznato, cilj je putovanje, a zahvaljujući stabilnoj krivoj obrtnog momenta posebno je zabavno voziti od 2750 o / min.

Da bi se ponovo odložio klasični sportski automobil, iza kovanih Fuchsovih felni ugrađen je potpuno novi 964 RS kočioni sistem sa većim kočionim čeljustima, perforiranim diskovima, čeličnim fleks linijama i kočionom tečnošću visokih performansi.

Sa fokusom na svakodnevnog vozača, dobro očuvano osnovno vozilo koje je kupac isporučio je takođe pripremljeno za buduću upotrebu sa zaptivanjem šupljina, zaštitom od rđe, zaštitom podvozja i zaštitnim filmom od kamenih ivera. Ali zabava nije jeftina: konverzija je trajala 12 meseci i koštala je oko 155.000 evra bez vrednosti osnovnog vozila.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close