Automobili

Toplotni talas – Saveti koje treba slediti u kolima

Ovaj vikend obećava da će biti veoma težak za podnošenje nove epizode ​​toplotnog talasa, najavljenog i brzog, ali i iznad svega posebno važnog, sa novim toplotnim rekordima!

Dakle, ako uzmete svoj automobil, bilo da idete na posao ili da odete za vikend, evo nekoliko saveta da bolje preživite ovaj talas vrućine . Za vas, ali i za vaš automobil!

Kako se brinuti o svom automobilu?
Rashladna tečnost: Proverite nivo rashladne tečnosti vašeg motora. Ponovite nivo ako je potrebno i ne oklevajte da kupite konzervu da biste je imali pri ruci ako je potrebno!
Proverite nivoe : generalno, preporučljivo je proveriti sve nivoe automobila, možda čak i ako je potrebno, da biste izvršili zamenu ulja.
Gume : na visokim temperaturama, gume se stavljaju na test. Zbog toga je neophodno proveriti pritisak u vašim gumama kada su hladne, što je pre moguće. Takođe, uverite se da su vaše gume u dobrom stanju, jer toplota može da podstakne izbijanje.
Ohladite motor : ne zaboravite da s vremena na vreme ohladite motor. Preporučljivo je redovno proveravati indikator temperature motora kako biste izbegli pregrevanje.
Hladiti kočnice : Redovna zaustavljanja takođe hlade kočnice. I oni mogu patiti od vrućine. Neophodan da bi ostali efikasni!
Klima uređaj : uključivanje klima uređaja je zamka u koju ne smete da upadnete! Da biste snizili temperaturu, prvo otvorite prozore na nekoliko minuta. Zatim obavezno podesite klima uređaj između 5 i 10 stepeni (neki kažu između 5 i 7°C) ispod spoljne temperature. Čuvajte se toplotnog šoka između previše hladnog u autu i ​​prevrućeg spolja, što može oslabiti vaše vetrobransko staklo.
Štitnik od sunca : možete se opremiti štitnikom od sunca ili filmom za sunce na zadnjem staklu ili zadnjim bočnim staklima. Ovo može i zaštititi od sunca, smanjiti osvetljenost i smanjiti temperaturu u automobilu.

Kako se brinuti o sebi?
Ostanite hidrirani : nikada to ne možemo dovoljno ponoviti, ali je neophodno da ostanete hidrirani i ne zaboravite da imate jednu ili više flaša vode sa sobom u kabini. Cilj je da pijete redovno, a ne obavezno puno svaki put.
Ugrožene osobe : Očigledno, posebna pažnja se mora posvetiti ugroženim osobama, kao što su stari i deca.
Sunce : pazite na opekotine od sunca, čak i kroz prozore. Ne zaboravite da stavite kremu da biste izbegli neprijatna iznenađenja, posebno na rukama.
Saobraćajni saveti
Odložite polazak : ako je to moguće, naravno, preporučljivo je da promenite vreme polaska na putu kako biste izbegli najtoplije sate. Zbog toga je preporučljivo izbegavati vožnju između 12 i 16 časova.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close