Automobili

Šef Renoa želi da alpsku marku pretvori u “mini ferrari”

Snažni renoi mogli bi da predvode alpski dodatak u budućnosti
Nakon što je brend Alpine bio na ivici pre samo nekoliko meseci, čini se da sada ne samo da ostaje, već možda postaje i središte u Renault grupi za razvoj vozila visokih performansi. Novi šef Renoa Luca de Meo optimističan je u pogledu budućnosti marke.

Ranije je Renault imao tri divizije performansi sa vrlo malo međusobne saradnje. Tu je bio tim Formule 1, RenaultSport tim za usavršavanje drumskih vozila Renault i Alpine.

„U kompaniji sa finansijskim problemima izvršen je pritisak da se ugasi Alpine“, rekao je de Meo za Top Gear . „Ali video sam mogućnost da ove tri stvari kombinujem u neku vrstu mini Ferrarija, ako mi dozvolite da to izrazim.“
Kao deo de Meovog plana, verzije Renault visokih performansi mogle bi dobiti sufiks Alpine, kao što je to bilo pokušano godinama sa Gordinijem. U planu su i dalje verzije A110. Već je sigurno da će se tim Renault Formule 1 takmičiti pod imenom Alpine od 2021. godine sa plavim lakom.

De Meo naglašava da ne samo da nostalgično gleda na istoriju brenda, već gleda i u budućnost. „Možda električna verzija, ako postoji poslovni slučaj, možda sa partnerom“, rekao je de Meo za Top Gear .

Čak i pre ove strategije, Alpine je aktivno radio na održavanju A110 svežim uvođenjem novih verzija. Nakon inicijalne prezentacije kupea u 2017. godini, kompanija je 2018. godine predstavila lakšu Pure- i luksuznu Legend one varijantu. Snažniji A110S dodat je u asortiman 2019. godine.

Što se tiče budućih verzija, postoje glasine o kabrioletu A110 koji izgleda da je očigledna tačka za proširenje asortimana proizvoda. Ako kompanija želi da ide u manje očekivanom smeru, tada bi bilo zanimljivo videti proizvodnu verziju A110 SportsKs . Ova studija je imala reli-inspirisan izgled sa dodatnih 60 milimetara razmaka od tla. Masivniji blatobrani proširili su telo za 80 milimetara.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close