Automobili

Sajam automobila u Frankfurtu: Borgward Isabella Opet su se vratili

Električni prototip ima coupé oblike i predviđa ponovno pokretanje njemačke marke
Ako imate više od nekoliko bijelih dlaka na glavi, Bogward Isabella će vam možda reći nešto. Naziv koji se vraća na Sajam automobila u Frankfurtu, popraćen sufiksom Concept, kako bi stvorio električni kupe dug 5 metara, koji bi zajedno sa SUV BX7 predstavljenim 2015. godine želio oživjeti njemačku marku koja je nestala s radara još davne 1961. godine.

Kao dijamant

Borgward Isabella koncept odnosi se na dijamant u obliku, s nizom čistih i mekih linija koje daju život složenoj karoseriji i koja se dijelom podsjeća na Porsche Panameru. Velika pažnja posvećena je proučavanju aerodinamike, ali nemamo podatke o Cx-u. Mjerenja odražavaju i dimenzije limuzine Cavallina, dužine 5 metara, širine 1,92 i visine samo 1,4 metra. Iznutra je, međutim, potpuno drugačija priča, sa neredom dodirnih monitora i ne upravljanjem futurističkim sistemom zabave. Na brodu je prostor za 4 putnika, raspoređena na što više posebno oblikovanih pojedinačnih fotelja. Sistem otvaranja vrata koja kliznu napred-nazad je spektakularan i udoban te tako olakšava ulazak i izlazak.

Sa drhtajem

Naravno, ne postoji nedostatak električnog pogona, o čemu, međutim, nisu objavljeni podaci. Međutim, autonomija bi trebala biti oko 500 km s mogućnošću punjenja baterija čak i bežičnim. Ne znamo ni hoće li Borgward Isabella Concept postati proizvodni automobil, sa svim potrebnim modifikacijama ili će ostati show car koji će se nositi u svijetu kao posjetnica za povratak njemačke marke.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close