Automobili

Ripsav F4: superautomobil za sve terene

Da li tražite jedno od najsposobnijih terenskih vozila na svetu? Onda bi trebalo da pogledate Ripsav, vojno testirano terensko vozilo koje ima čvrstinu tenka i agilnost superautomobila . Ripsav je vrhunsko terensko vozilo na gusjenicama, ne samo da je lako za vožnju, već je i nemoguće zamjeriti.

Ako ste obožavatelj Brzih i žestokih, velike su šanse da ste već upoznati sa Ripsavom. Igrao je u filmu Brzi i žestoki 8, gde su njegovi terenski nastupi prikazani na velikom platnu. Pre nego što je postao filmska zvezda, Ripsav je služio u vojsci gde je bio izbrušen u pouzdanu borbenu mašinu.

Ripsav je debitovao na sajmu automobila u Dalasu, TKS 2001, gde je odmah privukao pažnju vojske Sjedinjenih Država. Vojska je sarađivala sa pronalazačima Ripsav, Hove & Hove Technologies, ​​kako bi rasporedili prototip MS-1 u Irak početkom 2000-ih. Vojska je testirala Ripsav kao malo oklopno vozilo na daljinsko upravljanje koje se može prilagoditi za prilagođavanje mnoštvo vojnih uloga.

Nedavno je kompanija Hove & Hove Technologies objavila Ripsav M5 za vojnu upotrebu 2020. Vojska trenutno testira četiri prototipa kao Robotic Combat Vehicle-Medium (RCV-M). Ovi prototipovi su opremljeni protivtenkovskim projektilima, topom od 30 mm i punim oklopom.

Za civile, Hove & Hove Technologies nudi kupcima mogućnost kupovine verzije putničkog vozila Ripsav F4 . Ne postoji ograničenje u broju prilagođavanja koje kupci mogu da izvrše na svom Ripsavu, koji ima četiri mesta. Ripsav F4 može da dostigne brzinu od 55 mph i nudi 20 inča klirensa od tla. Sa radijusom skretanja od samo 2,5 m, ova izuzetno upravljiva off-road zver je savršena za uske staze.

Početna cena Ripsav F4 je 500.000 dolara , što može izgledati malo visoko, ali izgleda da su njegove impresivne performanse vredne toga.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close