Automobili

Prikazivanje pokazuje: Tako bi mogao da izgleda novi BMV M2

Nije veliki roštilj, nema problema. Tako mi volimo …
Šta relativno pouzdano znamo? BMV radi na sledećoj generaciji M2 ! Zašto da ne, jer je ipak kompaktni kupe u svojoj najmoćnijoj i najbržoj konfiguraciji bio izuzetno popularan kod kupaca.

Prvi susret sa novim M2 imali smo u februaru ove godine u obliku špijunskih fotografija na kojima se vidi maskirni prototip. Fotografije zapravo nisu otkrivale, ali smo prvi put pogledali ukupan oblik i proporcije. To je bilo više nego dovoljno za naše kolege iz Motor.es-a da stvore ovaj ekskluzivni prikaz koji daje uvid u novi M2.

Foto galerija: BMV M2 (2022) prvi put uhvaćen kao Erlkonig
BMV M2 (2022) prvi put uhvaćen kao Erlkonig
14th fotografije
Kao što vidite na priloženoj slici, proporcije pogona zadnjih točkova kompaktnog sportiste su sačuvane i to ima prilično jednostavno objašnjenje: dugačak poklopac motora i kratki rep jasan su signal da M2 održava platformu sa zadnjim pogonom i jedini izuzetak (zajedno sa uobičajenim kupeom serije 2 bez sufiksa M) ostaje u BMV-ovom kompaktnom segmentu automobila. Svi ostali modeli ispod serije 3 (uključujući Gran Coupe serije 2) već su zasnovani na arhitekturi sa pogonom na prednje točkove.

Ovaj prikaz prikazuje prednji deo sa relativno malom rešetkom. Za razliku od trenutnog dizajnerskog jezika novog M4. Sudeći prema dostupnim špijunskim snimcima, ovaj prikaz bi trebao prilično pogoditi cilj. Ali moramo sačekati zvanični debi da bismo konačno mogli da potvrdimo nedostatak čudovišnog bubrega.

Na kakav pogon možemo računati? Mislimo da bi definitivno imalo smisla da BMV koristi malo izmenjenu verziju 3.0-litarskog motora koji se takođe koristi u M3 i M4. Redni šestocilindrični motor sa unutrašnjom oznakom S58 mogao bi tada biti podrezan u M2 do snage veće od 400 ks.

Trenutno je najviša faza proširenja Coupea serije 2 takođe opremljena sa „M“ u imenu. Međutim, ovo je „samo“ M240i . To znači da BMV sa 340 ks nadmašuje konkurenciju za Mercedes-AMG A35 i Audi S3 , ali kompanija sa sedištem u Minhenu više ne može da se takmiči sa A45 S ili RS 3 .

Izvor.Detaljno.org

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close