Automobili

Približava se električna Fiat Panda od 25.000 evra

Više od četiri godine nakon predstavljanja koncepta Centoventi, kojim je Fiat anticipirao ideje o stilu i sadržaju mogućeg električnog naslednika Pande , počinje dolazak na puteve pristupačnog i avangardnog malog automobila sa torinskim brendom. da izgleda više Komšija.

Sa prvim napretkom na Citroen e-C3 , koji je francuski brend objavio pre nekoliko dana, Stellantis je zapravo potvrdio da ima spremnu novu platformu za „male“ automobile sa kojom trenutno namerava da napadne segment električnih gradskih automobila. dominira Dacia Spring, ali i spremni da se suoče sa modelima novih kineskih brendova i onima poput novog Renoa 5, ne baš jeftinog, ali najavljenog kao veoma pristupačnog.

Strateški pokreti
U nedavnom intervjuu za Bloomberg, izvršni direktor Fiata Olivije Fransoa potvrdio je da je tržište, ne samo italijansko, gladno malih i pristupačnih električnih automobila, a e-C3, koji stiže 2024., predstavlja glavni most za ovu novu invaziju segment pristupa tržištu u kome je posebno Fiat istorijski uvek bio jedan od vodećih brendova.

e-C3, koji je inspirisan Oli konceptom i najavljuje cenu manju od 25.000 evra, proizvodiće se u Trnavi u Slovačkoj , u fabrici u kojoj se do pre nekoliko meseci proizvodio e-208, koja je nedavno preseljena u Opelova fabrika u Saragosi gde je već rođena Opel Corsa-e, koja ima istu bazu, e-CMP platformu.

Ovaj strateški pokret sugeriše da bi slovačka fabrika takođe mogla da bude domaćin modela Fiat , koji bi u ovom trenutku jedini delio novu Smart platformu , izvedenu upravo iz e-CMP-a, čije karakteristike još nisu otkrivene.

“Prava” cena
Izvršni direktor Stellantisa, Karlos Tavares , nedavno je naglasio da bi javnost srednje klase mogla biti izgubljena ako proizvođači ne budu u stanju da apsorbuju povećanje troškova i ponude vozila koja ne prelaze cenu od 25.000 dolara., ostajući aktivni u tržišnim segmentima većeg obima.

U slučaju Stellantisa, ovo takođe znači očuvanje američke proizvodnje i da je prikladno usredsrediti se na rešenja kako bi mogli da se prave vozila koja su i profitabilna i pristupačna , što je pitanje oko kojeg će biti neophodno suočiti se sa UAV, američkom trgovinom. sindikata automobilskog sektora, u kontekstu predstojećih pregovora o ugovoru.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close