Automobili

Toyota proučava rivala MX-5. I skida prašinu s koncepta iz 2015

  1. godine Toyota je sve iznenadila predstavljanjem koncepta S-FR, izravnog rivala Mazdi MX-5. Sada, devet godina kasnije, o prototipu se i dalje priča, toliko da je prema časopisu Best Car spreman za ulazak u proizvodnju.

Zapravo, prema japanskim medijima, ovaj sportski automobil za bebe mogao bi debitirati u seriji između 2026. i 2027. Evo što znamo.

Prva informacija
Navodno bi S-FR dobio zeleno svjetlo od menadžmenta japanske marke, koja ima za cilj kreirati model koristeći prednosti suradnje s Daihatsuom i Suzukijem. I neće biti električni. Da, jer opet prema Best Caru, S-FR će imati pogon na stražnje kotače i trebao bi koristiti trocilindrični turbo motor sa oko 150 KS, možda u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

S-FR dizajn će navodno biti revidiran za proizvodnju s manjom rešetkom i modificiranim prednjim svjetlima, dok ne znamo hoće li asortiman dodatne opreme također sadržavati spojlere, splitere i bočne pragove viđene na S-FR Racing konceptu.

Duljina uvijek treba biti oko 4 metra neto, dok širina može biti 1,70 m, a visina 1,30 m. Zanimljiva je i masa koja bi u konceptu mogla završiti ispod jedne tone.

Cijene i dolazak u Italiju
Što se cijene tiče, Toyota razmišlja o cjeniku od oko 20.000-22.000 eura kako bi bila izuzetno konkurentna u odnosu na Mazdu MX-5 koja se na našim prostorima nudi oko 32.000 eura.

Međutim, nije jasno hoće li se S-FR nuditi izvan Japana. Stoga čekamo vijesti iz Toyote kako bismo shvatili hoćemo li i mi moći uživati ​​u ovom malom sportskom automobilu stare škole u Italiji.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close