Automobili

Porsche 911 (996) GT3 “Polizei” dostupan na aukciji

Kada ste bili dete, sigurno ste se zabavljali sa malim policijskim ili žandarmerijskim kolima, igrali se jurnjave ili čak bili žandarm i lopov. Godine su prošle, igračke nisu iste, možda ni vaša sredstva, a ako sanjate da se ponovo igrate sa opremom za sprovođenje zakona, aukcijska kuća Silvertone Auctions možda ima nešto što bi vas moglo zanimati .

Zaista, tokom prodaje NEC Classic Motor Show-a, Porsche 911 (996) GT3 u bojama nemačke policije biće dostupan na aukciji . Ali, naravno, postoji mala suptilnost, jer nikada niste videli nemačku policiju da vozi Porsche 911 GT3 . Ovaj automobil zapravo nisu koristile nemačke agencije za sprovođenje zakona, ali ipak ima sve atribute policijskog vozila.

U osnovi, to je Porsche 911 (996) GT3 faza 1 iz 2000. godine, sa vozačkom pozicijom na levoj strani, a koji pokreće čuveni 3,6-litarski ravno-šest od 360 konjskih snaga . Posle nekoliko kilometara sa prvobitnom konfiguracijom, njen vlasnik je došao na ideju da ga učini malo ekstravagantnijim, dajući mu izgled policijskog vozila. Dakle, ovaj GT3 ima zelenu i sivu livreju i dodatnu svetlosnu traku .

Osim što se ono što je trebalo da bude „igra“ pretvorilo u kampanju podizanja svesti o bezbednosti na putevima pošto je, uz saglasnost vlasnika, britanska policija to koristila za edukaciju mladih vozača o opasnostima drumskog saobraćaja.

Ovaj 911 GT3 , koji sada ima 74.105 kilometara na satu, biće dostupan za prodaju 13. i 14. novembra, tokom 2021. NEC Classic Motor Show-a u Birmingemu. Aukcijska kuća nije ponudila procenu, ali ako to može da uveri neke potencijalne kupce koji traže 996 GT3, automobil može biti lišen boje i dodatne opreme u trenutku prodaje .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close