Automobili

Polestar, natjecanje u dizajnu 2024. počinje s Hot Wheelsom

Zadivite suce projektima nadahnutim snovima iz djetinjstva, kombinirajući Polestar dizajn s identitetom kolekcionarskih Hot Wheelsa. Ovo je izazov pokrenut izdanjem Polestar Design Contesta 2024., natjecanja pokrenutog 2020. koje ističe talent budućih dizajnera, profesionalaca i studenata.

Ovogodišnje prijave otvorene su 5. ožujka, a rok za prijavu projekata je 16. travnja. Ime pobjednika bit će objavljeno u četvrtom kvartalu ove godine, a njihov dizajn postat će dio globalne ponude Hot Wheelsa.

Ne postoji granica, zapravo postoji
Sudionici se potiču da budu što je moguće više maštoviti uz jedan uvjet: Mattel mora biti u mogućnosti pretočiti konačni dizajn u Hot Wheels lijevano vozilo u mjerilu 1:64. Osim toga, u projekt moraju biti uključene slike koje prikazuju dizajn interijera i okoline vozila.

Najbolji videi:

Od 5. ožujka svi koji žele sudjelovati u nagradnoj igri moći će to učiniti registracijom na web stranici www.polestar.com. Odabrane sudionike, prije završne faze, individualno će pratiti Polestar dizajnerski tim kako bi usavršili svoje projekte.

Maximilian Missoni, voditelj dizajna u Polestaru, kaže: “Snovi imaju moć da nas inspiriraju i odvedu nas dalje od onoga što mislimo da je moguće. Ovo je prilika za sve dizajnere koji sudjeluju da stvarno pomaknu okvire u Polestaru i daju oduška vlastitom mašta.”

Ted Wu, potpredsjednik i globalni voditelj dizajna vozila u Mattelu, “raduje se vidjeti predstavljene prijedloge.”

Važan izlog
Pokrenuto 2020., Polestar Design Contest ističe najbolje talente iz cijelog svijeta, a neki studenti odabrani kroz ovo natjecanje nastavili su raditi za Polestar Design tim ili u širem sektoru profesionalnog dizajna.

Prošle je godine, podsjetimo, konceptni automobil Synergy bio pobjednik u temi Performance natjecanja i prikazan je javnosti tijekom IAA u Münchenu, a potom i na Mattelovoj turneji Hot Wheels Legends Tour u El Segundu u Kaliforniji.

Juan Pablo Bernal, voditelj dizajna interijera u Polestaru, osnivač Polestar Design Contesta i kustos Instagram stranice @polestardesigncommunity, komentira: “Vjerujem da će ovogodišnja suradnja s Hot Wheelsom potaknuti dizajnersku zajednicu da radi izvan svojih tradicionalnih zona udobnosti, balansirajući minimalistička suština marke Polestar s ekstremnom estetikom Hot Wheelsa.”

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close