Automobili

Foton Tunland G7, vrhunski kamionet, ali jeftin

Foton stiže na talijansko tržište sa svojim pick-upom Tunland G7 zahvaljujući Eurasia Motor Company i ima za cilj revitalizirati segment koji je, nakon izlaska (barem za sada) Nissana i Mitsubishija, riskirao ponudu samo relativno visoko pozicioniranih proizvoda. Izazov za Eurasia i Foton je, međutim, vratiti kvalitetu na pristupačnu cijenu iu segmentu pick-up vozila.

S druge strane, tvrtka Palazzolo sull’Oglio, koja posluje gotovo dvadeset godina, specijalizirala se za odnose s kineskim proizvođačima i ponudu, i kod nas, modela proizvedenih u Kini koji mogu ponuditi sve jamstva u pogledu performansi i karakteristika koje zahtijeva zahtjevno europsko tržište.

Foton Tunland G7 nedvojbeno je izbor za nišu, ali sa svojim zanimljivim karakteristikama i pristupačnom cijenom mogao bi biti prilično uspješan. Također zahvaljujući stalnom širenju mreže prodaje i pomoći koja trenutno ima 24 centra u cijeloj zemlji, ali s rastom od oko jednog trgovca tjedno.

Grubo, ali elegantno
Tunland G7 je pick-up s klasičnim karakteristikama segmenta: duljina od 5.340 mm, širina od 1.940 i visina između 1.870 i 1.905 mm; Ima prilično veliko tijelo s duljinom od 1.520 mm, širinom od 1.580 mm i visinom od 440. Vrata su teška nešto više od 900 kg. U Italiju se uvozi samo s 4×4 pogonom na sve kotače i ima minimalni razmak od tla od 20 cm za međuosovinski razmak od 3.110 mm.

S tehničke točke gledišta opremljen je vrhunskim komponentama. Motor je 2.0 litreni turbodizelaš proizvođača Aucan (kineski), ali britanskog dizajna, a jedinica za upravljanje ubrizgavanjem je Bosch. Trakcija je povjerena elektronički kontroliranom 4×4 sustavu američkog proizvođača BorgWarner koji se brine i za njegovo inteligentno upravljanje. U verziji s automatskim mjenjačem dostupna su četiri načina rada 2H/AUTO/4H/4L.

Kada govorimo o mjenjaču, 8-stupanjski automatski (s tri načina vožnje) isporučuje ZF, dok je dostupan i 6-stupanjski ručni mjenjač. Samoblokirajući diferencijal stražnje osovine je iz Eatona.

Značajke limuzine
Što se opreme tiče, Foton Tunland G7 dostupan je u jednoj verziji s bogatom standardnom opremom koja uključuje: kožni interijer sa saćastim završecima i električno podesivim sjedalima, tempomat, parking senzore u kombinaciji s kamerom 360 stupnjeva, multimedijski sustav s 10,25 inčnim dodirom ekranski prikaz.

Višenamjenski zaslon u boji od 7 inča integriran je u ploču s instrumentima, a LED ambijentalno osvjetljenje ima izbor do 7 boja. Sa stajališta sigurnosti vožnje, Tunland G7 standardno ima 6 zračnih jastuka i kočioni sustav s 4 disk kočnice u kombinaciji s Bosch ESP-om.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close