Automobili

Pojačajte zvuk da biste čuli Bugatti Bolide u akciji

Prvi Bugatti Bolide biće isporučen 2024. godine, a iako je baziran na Chironu, ovaj hiperautomobil ima potpuno novu karoseriju od ugljeničnih vlakana. Opremljen sa 1.850 KS i 1.850 Nm obrtnog momenta sa 16-cilindarskim četvoroturbo motorom, težak je samo 1.240 kg, sa odnosom težina/snaga od 0,67 kg/KS .

Ovi zapanjujući brojevi ubedili su 40 ljudi da plate 4 miliona evra (bez poreza) da bi posedovali jedan. Kupci će dobiti automobil sa aparatom za gašenje požara i HANS uređajem (podrška za glavu i vrat), kao i „besplatan“ pristup danima staze. Svi ostali mogu da ga probaju u videu ispod.

Ekstremni dinamički testovi
Bugatti inženjeri trenutno fino podešavaju aerodinamičke sposobnosti Bolide-a dinamičkim testovima velike brzine u vazduhoplovnoj bazi koja je povučena iz upotrebe. „Sa svojim neverovatnim odnosom snage i težine, vožnja Bolida će izazvati slične senzacije kao vožnja topom “, stoji u opisu zvaničnog videa.

Bolide je, kaže Bugati , sposoban za ubrzanje do 1,6 g, „podvig koji je bez premca u automobilskom svetu i koji je više sličan snazi i performansama putničkog aviona“.

Izazov velike brzine
Potičući ga na sve veće brzine tokom testiranja, inženjeri imaju za cilj da postignu optimalnu stabilnost u svim uslovima. „Samo izlaganjem Bolida ovim ekstremnim silama, inženjeri mogu da garantuju jedinstveno iskustvo vožnje za 40 budućih vlasnika Bolida “ , objašnjava proizvođač.

Iz mesta, Bolide dostiže 100 km/h za samo 2,17 sekundi (dok 0-400-0 km/h traje 24,64 sekunde), tako da je u direktnoj konkurenciji sa Koenigsegg Jesko i električnom Rimac Neverom.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close