Automobili

Alfa Romeo, “pomalo Ferrari” bit-turbo V6 iz Giulia Kuadrifoglio

Ako je dizajn nove Alfa Romeo Giulia izgledao prilično ambiciozno od samog početka, Kuadrifoglio verzija visokih performansi je potvrdila ovaj utisak i potvrdila da je takođe bila veoma dobro podržana.

U stvari, motor dizajniran da podrži istu dinamiku sa idealnim odnosom težine/snage dodat je preciznom dizajnu koji je izveden sa ciljem da se takmiči sa prestižnim nemačkim automobilima srednje veličine u smislu šarma i dinamike .

V8 zatvoren u V6
Poreklo V6 seže u projekat koji je razvio Ferari za porodicu F154 V8 . Iz ovoga su tehničari Alfa Romea i Maseratija dobili neke dizajnerske specifikacije korisne za smanjenje vremena razvoja, koje je u stvari bilo ograničeno na 24 meseca, dok su konačni rezultat razlikovali u mnogim osnovnim karakteristikama. U stvari, ova jedinica ima samo šest cilindara umesto osam, drugačiju radilicu i još veću specifičnu snagu.

Dve obale imaju ugao od 90°, dok cilindri imaju jediničnu zapreminu od 481,6 cc, sa merama provrta i hoda od 86,5×82 mm, i ukupnom zapreminom od 2,889,8 cm. Konačna maksimalna snaga je 510 KS pri 6.500 o/min , oko 50 KS više od prvobitne procene koja bi ga učinila jednim od najmoćnijih šestocilindričnih motora ispod tri litra na tržištu, sa 600 Nm obrtnog momenta koji je dostupan od 2.500 do 5.000 .

Letvica je dodatno podignuta na specijalnim verzijama GTA i GTAm , koje dostižu 540 KS. Uparen sa osmostepenim ZF automatskim menjačem, ovaj motor gura Giulia Kuadrifoglio do 307 km/h sa 0-100 km/h za 3,9 sekundi, što pada na 3,6 na GTA i GTAm verzijama. ovaj drugi, olakšan, dostiže 315 km/h .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close