Automobili

Plugsurfing povećava cene punjenja: do 1,09 evra po kVh

Pružalac usluga punjenja šokiraće visokim cenama električne energije od 15. januara 2021
Nemački kupci u proseku plaćaju oko 30 centi po kilovat satu za električnu energiju u domaćinstvu. Znali smo da punjenje električnog automobila na javnom stubu može biti znatno skuplje. Ali da kilovat-sat tamo može koštati i više od jednog evra, bili smo pomalo zaprepašćeni.

Napokon, malom električnom automobilu kao što je Opel e-Corsa treba oko 16 kVh / 100 km. Dakle, ovde bi bilo više od 16 evra za 100 kilometara, dok dizel Corsa (4,0 litara / 100 km) košta manje od pet evra za 100 km.

Ali da se vratimo na razlog čitave stvari: Kompanija za usluge punjenja (novi nemački dobavljač usluga mobilnosti ili MSP ) Plugsurfing povećaće cene 15. januara 2021: Ubuduće ćete plaćati 49 centi na punjačima sa naizmeničnom strujom (AC) i na brzim stanicama za punjenje jednosmernom strujom (DC) 69 centi. Ali sada dolazi: Na posebno brzim Ioniti stanicama za punjenje snage do 350 kV snage punjenja ubuduće će biti potrebno 1,09 evra po kVh.

Naplata direktno putem Ioniti-a je mnogo jeftinija. Punjenja Tačka operator (NOP) “već” nudi kVh za 79 centi. Postupak je očigledno jednostavan: mobilnim telefonom skenirate KR kod stanice za punjenje, unesite podatke o plaćanju u veb obrazac koji se pojavljuje i autorizujte plaćanje.

Do sada je Plugsurfing naplaćivao 44 centa na AC koloni, 54 centa na DC koloni i 84 centa na Ioniti koloni. Plugsurfing opravdava nagli rast cena sa 19 odsto povećanja PDV-a i prilagođavanjem troškova.

Prednosti plugsurfinga uključuju gustu mrežu stanica za punjenje (navodno najgušću mrežu u Evropi) i pogodnu obradu plaćanja. Potreban vam je ključ za punjenje (vrsta žetona, za jednokratnu naknadu od 9,95 evra, pogledajte sliku gore) ili normalna kartica za punjenje kompanije Plugsurfing i besplatna aplikacija Plugsurfing.

U aplikaciju unosite podatke o plaćanju (kreditna kartica ili PaiPal). Nakon što ste preko RFID-a povezali ključ za punjenje sa svojim mobilnim telefonom, možete jednostavno držati taster za punjenje do kolone da biste napunili i koristili stanice mnogih CPO-a. Na kraju meseca dobijate samo jednu fakturu (od kompanije Plugsurfing) – umesto jednu od svakog dobavljača mreže za punjenje.

Tarifa „Plugsurfing Plus“ ranije je bila alternativa pojedinačnom obračunu po procesu naplate. Međutim, ovo je prekinuto krajem 2020. godine. Do sada se ova tarifa koristila za naplatu mesečne osnovne naknade od 19,99 evra za jedinstvenu stopu od 34 centa / kVh – na svim punionicama, od AC kolone do Ioniti stanice.

Plugsurfing takođe radi sa proizvođačima električnih automobila kao što su Polestar, Volvo (na slici gore), Jaguar i Land Rover. Ovi proizvođači nude svoja vozila zajedno sa računom za plugsurfing. S obzirom na velike cene, brendovi bi mogli da se predomisle – a osvajanje većeg broja brendova takođe će biti teže za plugsurfing.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close