Automobili

Pininfarina Battista – Predstavlja se proizvodni model

Početak za električni hiper-GT.
Predstavljen 2019. godine, Pininfarina Battista stiže u svojoj proizvodnoj verziji. Upravo je predstavljen na Monterei Car Veek -u u Kaliforniji i biće proizveden samo u 150 primeraka .

Da biste sebi priuštili ovaj električni hiper automobil, ili hiper-GT 100% električni, kao što je pomenuto u Automobili Pininfarina, moraćete da imate dobro opskrbljen bankovni račun jer se Battista prodaje za više od 2 miliona evra . Približavamo se cenama Bugattija, ali evo, ovaj novi hiper-GT razvija 1900 KS! Na papiru ubrzava brže od Bugatti Chirona, na primer.

“Battista će ponuditi uzbudljivo iskustvo na putu i ​​trkačkim stazama, u gradu i na otvorenim putevima. Prisustvo na kalifornijskim autoputevima prvog proizvodnog modela našeg potpuno električnog hiperGT-a označava početak važnog novog poglavlja u njegovom razvoj … Ovo je važna prekretnica i izuzetno korisno vreme jer se radujemo isporuci naših prvih kupaca kasnije ove godine. ” , rekao je Paolo Dellacha, direktor proizvoda i inženjeringa u Automobili Pininfarina.

Konačni model je sličan prototipu koji ste sigurno svi videli. Ova prezentacija je takođe prilika da detaljno otkrijete uzvišenu unutrašnjost Battiste, koja ima tri ekrana usredsređena na vozača. Čini se da je posebna pažnja posvećena ovom futurističkom enterijeru, koji nas mestimično podseća na Chevrolet Corvette C8 (oblik upravljača i centralnog tunela).

Kao što znate, ovu raketu pokreću četiri elektromotora koji razvijaju 1900 KS za 2300 Nm . Čini se da je ova luda snaga postala norma u kategoriji hiper automobila. Rimac Nevera je podjednako moćan, kao i Lotus Evija za koju je engleski proizvođač u toku dorade.

Automobili Pininfarina tvrde da njegov model ubrzava od 0 do 100 km / h za manje od 2 sekunde i da se može okretati pri više od 350 km / h. Što se tiče autonomije, marka procenjuje da njen automobil može preći udaljenost od 500 km pre nego što mora da napuni bateriju od 120 kVh . Naravno, najavljena autonomija se topi kao sneg na suncu kada vozač iskoristi punu snagu hiper automobila.

“Veza koja povezuje svakog vozača sa automobilom zasniva se na emocijama. Zvuk Battiste podstaći će tu vezu, ne repliciranjem poznatog zvuka automobila, već stvaranjem zvuka sposobnog da propagira lepotu enterijera i eksterijera Battista. Tako će Battista zadiviti svojom estetskom lepotom i performansama, ali i novom emocionalnom dimenzijom naglašenom zvukom. Radujemo se povratnim informacijama naših kupaca u SAD -u dok usavršavamo doživljaj zvuka
Battiste. ” , dodao je Rene Vollmann, menadžer platforme proizvoda za sportske automobile u Automobili Pininfarina.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close