Automobili

Ovaj uzvišeni Ferrari F40 “Competizione” je na prodaju

Više ne predstavljamo Ferrari F40. Predak Ferrarija LaFerrarija, Enca i F50, bio je to zvezdani superautomobil 1980. A danas je jedan od primeraka na prodaju u Evropi. Kao što ćete brzo shvatiti, ova kopija više nije potpuno originalna, ali vredi pogledati njenu istoriju i modifikacije koje su na njoj napravljene. U prodaju ga je stavio RM Sothebi’s, a njegova cena se može saopštiti samo na zahtev.

Duga serija trka
Ovaj primerak nosi broj šasije 80782 . Kako RM Sothebi’s objašnjava u svom opisu, isporučen je zvaničnom uvozniku Ferrarija u Holandiji (Kroimans BV) nakon što je napustio fabriku u novembru 1989. Tri godine kasnije, Cavallino Tuning, sportski ogranak Kroimansa, pripremio ga je kako bi ga transformisao u trkački automobil. V8 motor je ostao standardan, za razliku od vešanja, kočnica, instrumenata i karoserije obojenih u žuto u to vreme.

Godine 1995. ovaj primer je dobio dalje modifikacije zahvaljujući radu G-Tek-a sa sedištem u Velikoj Britaniji. RM Sothebi’s precizira da je pripremljen i motor, procenjuje se da je njegova snaga povećana na 700 KS. Prodat je 1997. Mišelu Opreju koji ga je ponovo poboljšao i koristio na trkama do 2006. Britanski tim ga je zatim kupio i nastavio da učestvuje u trkama do 2009. godine.

Kompletna restauracija
Pre nego što je njegov sadašnji vlasnik preuzeo ovaj dragulj, on je poslat u Italiju u Maranello kako bi Zanasi grupa mogla da ga potpuno obnovi. Ovom prilikom je prefarban u Griđo Nardu . Jedva nekoliko meseci van radionice Zanasi, njen vlasnik bi platio 123.000 evra za njenu kompletnu restauraciju. On procenjuje da njegov Ferari razvija između 700 i 1000 KS u zavisnosti od konfiguracije.

Konsultujući najave Ferarija F40, nije nemoguće da se ovaj primerak ponudi na prodaju za oko 2 miliona evra.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close