Automobili

Oni koji biraju električni automobil ne vraćaju se nazad

Motor sa unutrašnjim sagorevanjem? Nikad više, hvala ti.” Ovo je verovatno fraza koju bi izgovorili skoro svi Italijani koji su prešli na električne automobile . 9 od 10 vozača je veoma uvereno u izbor koji su napravili i od kojeg se sada nikada ne bi vratili.

Sliku nove mobilnosti u Italiji daje istraživanje Arete , kompanije specijalizovane za strateško savetovanje, koja je intervjuisala preko 450 vlasnika potpuno električnih automobila kako bi saznala koje preferencije vozača na baterije. Rezultati?

Srećan i zadovoljan
Provedeno u septembru i pod nazivom „Šta korisnici misle o električnim automobilima?“, istraživanje otkriva da je čak 96% korisnika električnih vozila zadovoljno tehnologijom koju prihvataju, a 87% takođe kaže da je zadovoljno iskustvom punjenja (punjenje stanice, pretplate, načini plaćanja).

„Iz studije – čitamo u saopštenju za javnost – proizlazi profil prosečnog korisnika električnih automobila: 58% intervjuisanog uzorka (distribuiranog širom zemlje) vozi jedan od ovih automobila više od godinu dana, u većini slučajevima žive u gradu (u 89% slučajeva) i dopunjavaju automobil po mogućnosti kod kuće (57%).

Samo 38% se stalno oslanja na stanice za punjenje koje se nalaze u javnim prostorima, a preostalih 5% koristi infrastrukturu koja se nalazi na parkingu na radnom mestu.

Troškovi se isplate
Ali šta pokreće vozače da izaberu električnu energiju? Glavni razlog (40%) je briga o životnoj sredini, a zatim niski troškovi održavanja (25%). Što se tiče plaćanja, skoro polovina uzorka je izjavila da je kupila automobil u jednoj uplati, u poređenju sa 29% opšteg proseka; udeo, prvi, koji raste na 60% za Teslas .

„Podaci iz našeg novog instant istraživanja – komentariše Masimo Ghenzer , predsednik Arete – otkrivaju, s jedne strane, potpuno zadovoljstvo kupaca električnih automobila ovom tehnologijom, jer oni koji je isprobaju nikada se ne vraćaju nazad; s druge strane, podaci pokazuju ograničenja koja su inherentna trenutnoj ponudi električnih modela koja ostaju uglavnom dva: troškovi, koji su i dalje previsoki, efektivno svode cilj kupaca na ograničene segmente populacije sposobne da kupe automobil bez finansiranje i ograničena autonomija u kilometrima što vam ne dozvoljava da se potpuno oslobodite strepnje oko putovanja.

Sve dok ova dva ograničenja traju, ovaj segment tržišta je predodređen da ostane malo više od niše u nacionalnoj automobilskoj industriji.”

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close