Automobili

Nissan otkriva neke detalje svog saveza sa Renoom

Nissan Motor je u četvrtak predstavio određene uslove sporazuma u ​​kojima se detaljno opisuje njegov savez sa Renoom, otkrivajući da francuski proizvođač ne može jednostrano povećati svoj udeo u Nissanovom kapitalu preko 44,4%.

Nissan je u svom godišnjem izveštaju o hartijama od vrednosti naveo da Reno ne može da poveća svoj udeo bez njegove saglasnosti, osim ako druga kompanija ne da ponudu za japanskog proizvođača.

Reno drži 43% Nissanovog kapitala. Japanski proizvođač ima samo 15% udela u Renou bez prava glasa. Ovo je prvi put da je Nissan otkrio detalje 23-godišnjeg ponovnog glavnog sporazuma alijanse, iako je Renault već otkrio neke od njegovih uslova.

Francusko-japanski savez je od kraja 2018. oslabljen sramotom svog istorijskog lidera Karlosa Gona . Predlog investitora za obelodanjivanje posla odbili su akcionari Nissana na godišnjoj generalnoj skupštini japanskog proizvođača automobila u utorak.

Nissan je prošlog meseca saopštio da će otkriti sadržaj sporazuma u ​​svom godišnjem izveštaju o hartijama od vrednosti, sve dok ne krši obavezu poverljivosti. (sa AFP-om)

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close