Automobili

NIO Phone je prvi „opcioni telefon“ za automobile. Sledi Polestar

NIO je proteklih dana u Kini predstavio svoj prvi pametni telefon, veoma vrhunski uređaj koji se, pored toga što „radi kao telefon“, predstavlja i kao svojevrsni „produžetak automobila“.

NIO telefon je opremljen sa puno funkcija za one koji voze automobile kineskog proizvođača automobila i, kao što pokazuju nedavne veze dva sveta, sveta telefona (Android) i sveta vozila, neće biti jedinstven, takođe u svetlu kako je izjavio izvršni direktor Polestara.

Šta je NIO telefon
NIO Phone je vrhunski pametni telefon opremljen 6,81″ 2K OLED ekranom sa brzinom osvežavanja od 120 Hz i vršnom osvetljenošću od 1800 nita. Opremljen je Kualcomm Snapdragon 8 Gen 2, istim SoC-om kojim je opremljen Samsung Galaki S23, da tako kažem; takođe ima tri zadnje kamere od 50 megapiksela sa isto toliko različitih sočiva, uključujući širokougaoni i periskopski telefoto objektiv.

Za ostalo, tehnički list NIO -ovog pametnog telefona navodi 16 GB RAM-a i 1 TB internog prostora za skladištenje kao maksimalne konfiguracije, 5G konekciju, UVB, NFC i bateriju od 5.200 mAh kompatibilnu sa brzim punjenjem do 66 V preko kablova , do 50V bežični.

Dakle, pravi vrh ponude, što se može razumeti i po cenama po kojima se prodaje na kineskom tržištu: 6.499 juana ( oko 840 evra po kursu) za najjeftiniju verziju sa 12 GB RAM-a i 512 GB. interne memorije. Za sada, marketing u Evropi nije planiran.

Šta NIO-ov pametni telefon može
Pored toga što „glumi kao pametni telefon“, NIO Phone je stvoren i iz drugih razloga. Na brodu se nalazi korisnički interfejs zasnovan na Androidu koji, kao što je i očekivano, čini uređaj korisnim posebno za one koji poseduju i voze NIO vozilo. U bazi se nalazi NIO Link , tehnologija povezivanja automobila i telefona korisna za laku interakciju sa udaljenim i ne-udaljenim vozilima: na primer, koristi se za otvaranje i zatvaranje automobila čak i kada je telefon isključen ili ispražnjen (hvala na namensko dugme), koristan je kao uređaj za vođenje za istraživanje ili kao alat za kontrolu parametara vozila, ili za podešavanje kontrole klime i položaja za vožnju.

NIO telefon takođe može da postane dodatni ekran za automobil za video konferencije ili igranje igrica, da bude podrška kao alatka za unos i za navigaciju, koja automatski prebacuje između ekrana telefona i ekrana vozila, ili čak kao kontrolni uređaj za upravljanje raznim aspekte automobila, uključujući osvetljenje. Trenutno postoji više od 30 funkcija pametnog telefona posvećenih automobilu, lista koja bi mogla dalje da raste kroz buduća ažuriranja softvera.

Polestar će takođe imati svoj pametni telefon
Šta god da neko kaže, automobili još nisu „pametni telefoni na četiri točka“ niti će to postati (bar bukvalno), uprkos smeru koji je automobilski sektor uzeo delimično opravdavajući slične slogane. Nekoliko automobila integriše veoma napredne informativno-zabavne sisteme slične onima na pametnim telefonima, što je pokazano usvajanjem Android Automotive OS-a od strane različitih proizvođača automobila, uključujući Volvo i Polestar .

Izvršni direktor ovog poslednjeg, Tomas Ingenlat, potvrdio je na sajmu u Minhenu da će uskoro stići Polestar pametni telefon , premium uređaj koristan kao opcija za automobil, kao alat za upravljanje i korišćenje različitih digitalnih usluga prisutnih u vozilima brenda .

Ojačani bliskošću Meizua, kompanije za proizvodnju pametnih telefona sa kojom sarađuje od prošlog juna, Polestar se takođe sprema da prati NIO-ov put lansiranjem pametnog telefona koji bi, prema izjavi generalnog direktora, trebalo da debituje na tržištu već u okviru godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close