Automobili

MINI već razmišlja o letu sa Cabrio Seaside Edition

Čak i u dubini zime, MINI kabriolet čini da se osećate kao leto. Pogotovo ako pogledate novo Seaside Edition specijalno izdanje koje, osim što se odnosi na boje okeana, slavi 30 godina engleskog otkrića.

Takođe namenjen Italiji, ovaj MINI se već može naručiti po cenama od 40.850 evra, a početak proizvodnje zakazan je za februar 2023.

Ono što ga čini posebnim
MINI kabriolet se može naručiti u bojama Caribbean Akua i Nanuk Vhite , obe u kombinaciji sa 18-inčnim aluminijumskim felnama sa sedam krakova sa završnom obradom u dve boje.

Pored dve boje, tu je i nekoliko ekskluzivnih detalja, kao što su Side Scuttles sa integrisanim natpisom „Seaside“, dok se samo Caribbean Akua MINI dodatno izdvajaju po dve tanke bele pruge koje prelaze gornji deo bočne strane.

Reč „Seaside“ je takođe prikazana na vratima prtljažnika, na donjem kraku volana i na instrument tabli. Poseban slavljenički logo je takođe predstavljen na patosnicama, dok ključ nosi broj 30 u znak sećanja na godišnjicu MINI kabrioleta.

Jedini motori koji se mogu kombinovati sa Seaside-om su Cooper i Cooper S sa 136, odnosno 178 KS.

Rezolucije za novu godinu
Pored Seaside Edition-a, 2023. obećava da će biti puna vesti za MINI . Na horizontu bi trebalo da bude novi model sa troja vrata , koji je više puta špijuniran u poslednjih nekoliko meseci. Kao i trenutna generacija, sledeća će takođe biti u ponudi sa termalnim (možda elektrifikovanim) i električnim motorima, pri čemu se očekuje da će drugi biti zasnovan na zasebnoj platformi i imati autonomiju do 400 km.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close