Automobili

Microlino se sprema da sleti u Italiju: evo gde da ga kupite

Sećate li se legendarne Izete iz 1953. godine? Subkompakt je predstavljao revoluciju za mobilnost tog vremena i još uvek je jedan od najpoznatijih automobila tih godina.

NJegovo nasleđe – barem sa stanovišta filozofije i dizajna – je Microlino , laki četvorocikl koji će u Italiji distribuirati zastupnici koji pripadaju Grupi Koelliker .

Veoma mali i sa italijanskim “srcem”.
Dva sedišta i prtljažnik od 230 litara u karoseriji od 2,5 metara: tako se predstavlja Microlino, koji se može voziti već sa 16 godina, kao što je slučaj sa rivalima kao što su Citroen Ami i Renault Tvizi .

Osmišljen od strane Sviss Micro Mobiliti Sistems , četvorocikl je inspirisan automobilima sa balončićima iz 1950-ih (uključujući gore pomenutu Isettu) i proizvodi se u La Loggia u Torinu, strukturi od 3.000 kvadratnih metara u potpunosti pokrivenoj solarnim panelima.

Ovde se odvijaju različiti procesi, od štancanja lima preko karoserije, do farbanja i finalne montaže, sa Microlinom koji se sastoji od 65% italijanskih komponenti (i 90% evropskog porekla).

Dostupne su dve verzije, Dolce i Competizione, a zadužbina tek treba da bude detaljno definisana. Ali znamo da će Microlino biti ponuđen u tri veličine nikl-kobalt-mangan baterija od 6 kVh, 10,5 kVh i 14 kVh (sve u kombinaciji sa zadnjim elektromotorom od 17 KS i 89 Nm koji omogućava maksimalnu brzinu od 90 km/ h), sa autonomijom između 91 i 230 km.

Cene? One za Italiju još nisu ozvaničene. Na zvaničnom sajtu se, međutim, govori o početnoj ceni – za evropsko tržište – od 19.990 evra za Dolce i 21.990 evra za Competizione.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close