Automobili

Mercedesov alarm: “Ako ne rešimo plikove, imamo problema”

Mercedes je znao da se zbog mehurića čeka težak vikend u Silverstonu, ali bilo je i gore nego što se očekivalo. A sada postoje strahovi za utrku u Montmelou, gdje će temperature biti još uvijek vrlo visoke. “Brackley, imamo problem.” Mercedes izlazi iz vikenda druge utrke u Silverstoneu s nekoliko pukotina u temeljima, koje su do prošle sedmice izgledale više nego solidno, nedostižno.

 W11 su pokazali znakove slabosti koje, čini se, nemaju površinu. Iz jučerašnje utrke pojavila se neočekivana patnja zbog plikova koji su u stvari potkopali trku Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa, dajući priliku – savršeno iskorištene i sa velikim zaslugama – Maxa Verstappena i Red Bula. U Mercedesu vlada strah, a nije ni skriven.

 Ovog vikenda F1 stiže u Montmelo, u Kataloniji, španskoj regiji koja će ponuditi još jedan izazovan trag i temperature koje bi mogle ponovo predstaviti situaciju viđenu juče popodne u Silverstoneu. Andrew Shovlin, glavni inženjer Mercedesa, bio je jasan u svojim izjavama juče popodne. Tim je znao da se suočavaju s manje lakom utrkom nego što se očekivalo, i dobro znaju da, s tako malo vremena između utrka, pronalazak rješenja koje omogućava W11-ovima da više ne trpe mjehure moglo bi se pokazati pogubnim. kratkoročno. 

“Znali smo da će puhanje biti problem. Znali smo to od prošle sedmice. Znamo da se može dogoditi u određenim temperaturama, tako da nije iznenađenje za nas”, rekao je Shovlin. ” Pravo iznenađenje za nas je što je imao mnogo, mnogo lošiji efekat od naših očekivanja. Čini se da i Red Bull sa ovog stajališta napreduje mnogo bolje. I to je nešto što moramo pokušati razumjeti. Jer je bilo i drugih utrka na kojima smo svi bili u istom čamcu, ali zašto smo sada najgori? Nemam odgovor. “” To će biti problem koji bi se mogao ponoviti i u Barseloni. 

U utorak idemo tamo, a u petak ćemo početi snimati. Temperature bi trebale biti oko 30 °, staza će sigurno biti vruća i to je staza koja stvara puno energije. “Pirelli će se vratiti ponuditi tri najtvrđa jedinjenja za trkački vikend u Montmelou i to bi moglo poboljšati situaciju u Mercedesu.” Ako ne moramo riješiti problem, da nam imaju C1 gume mogu nam pomoći. Ipak, tek ćemo se morati pozabaviti spojevima sa kojima smo se borili. Primijetili smo Red Bull-a nedaleko od nas čak i kada smo bili na svom maksimumu. 

Ako ne postignemo napredak, takođe ćemo biti u problemima u Španiji. “Mercedes je često pokazivao efikasne reakcije u kratkom vremenu. Sjetimo se katastrofalnih trka poput Singapura i Messima 2018.” Kada smo imali loše trke, mogli smo mnogo naučiti o performansama našeg automobila . A shvatili smo i da postoje mehanizmi koje nismo ni razmatrali. Na osnovu toga smo smislili kako razviti buduće jednosede. Ali moram reći da iz trenutnog problema nismo naučili.

 Nije lako riješiti problem. “” To nije problem koji se već pojavio proteklih godina. Ovogodišnji automobil je, generalno, evolucija prošlogodišnjeg. Nema područja na kojima smo zaista promijenili svoju filozofiju, samo smo gurnuli razvojne staze. U ovom trenutku nismo shvatili u čemu je naš problem “.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri
Close
Back to top button
Close
Close