Automobili

Mercedes će napustiti CLS i AMG GT kupe sa 4 vrata!

Nakon ukidanja SLC, S-Klase Coupe-a i S-Klase Kabrioleta, Mercedes očigledno želi da dodatno pojednostavi svoju izuzetno složenu liniju u narednim godinama. Poznato je da smanjuje broj kompaktnih automobila sa sedam na samo četiri, ali neka od većih vozila su takođe u opasnosti. Car and Driver citiraju izvore unutar proizvođača automobila koji kažu da trokraka zvezda planira da obnovi svoj portfelj.

Kao što je ranije objavljeno, C-Klasa Coupe i Cabriolet, kao i E-Klasa Coupe i Cabriolet će se transformisati u par modela, CLE. CLS takođe više nije tu, pošto nemački luksuzni brend očigledno namerava da odustane od limuzine vitkeg izgleda sledeće godine. AMG GT kupe sa 4 vrata nije izuzet, a Car and Driver izveštava da će Mercedes takođe ukinuti konkurenta BMV M8 Gran Coupe do sredine decenije.

Mercedes-AMG CLS 53 (2021)
Mercedes-AMG CLS 53 (2021)
38 Slike
Čini se da su L’Etoile karavani takođe u vrelom mestu. Ništa nije zvanično u ovoj fazi, ali E-Class Estate koji će biti lansiran 2024. godine iznenađujuće će biti poslednji te vrste. Mercedes bi prestao da prodaje karavan oko 2030. godine, što bi značilo da će i C-Klasa karavan kao i CLA Shooting Brake takođe biti na pozajmljenom vremenu.

Najbolji video snimci:

Mercedes namerava da lansira derivate nove generacije GLC-a i GLE Coupea, ali se smatra da će ovo biti poslednje. Auto i vozač su saznali od “viših zvaničnika” da će od 33 trenutno dostupna karoserija, samo 14 preživeti. Nejasno je šta tačno “stilovi karoserije” znači u ovom kontekstu, ali zvuči kao pravi automobilski pokolj.

Iako su neki od ovih modela možda na odlasku, entuzijasti se mogu utešiti saznanjem da je na putu još AMG -ova. Mercedes takođe želi da dopuni Maibachov portfolio i čak bi mogao da napravi minivan V-Klase. Prema istom izveštaju, novi dodaci u liniji mogli bi da uključuju pikap sa duplom kabinom, oživljavanje legendarnog 300 SL Gullving i ” speedster“ zasnovan na SL-u.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close