Automobili

Bugatti Chiron Profilee: jedinstveni model prodat za 9.792.500 evra!

Nešto ranije smo vam rekli o izuzetnoj aukciji RM Sothebi’sa koja je trebalo da se održi 1. februara u Parizu. Lotovi ponuđeni na prodaju su i dalje bili izuzetni, uključujući McLaren Speedtail , Ferrari 275 GTB/4 i Ferrari Enzo .

Vrhunac ove prodaje je aukcija jedinstvenog modela, Chiron Profilee. Chiron je pravi uspeh za Bugati. Francuski proizvođač je već prodao 500 primeraka modela i njegovih varijanti. Danas je čak i pretprodukcijski model, Chiron Profilee, prodat, i to za astronomsku sumu.

Na aukciji održanoj u Parizu, Bugatti Chiron Profilee je prodat za 9.792.500 evra. U ovu cenu očigledno nije uračunat PDV, što će cenu dovesti na 12 miliona evra. Mate Rimac , izvršni direktor Bugatti-Rimaca, tvrdi da Profilee sada drži svetski rekord za najskuplji novi automobil prodat na aukciji.

Najbolji video snimci:

Jednokratni Bugatti Chiron Profiled premošćuje jaz između običnog Chirona i Chiron Pur Sport . Pokrenut Bugatijevim motorom V16 sa četiri turbo punjača, Chiron Profilee razvija impresivnih 1.500 KS. Ovaj hiperautomobil dostiže 100 km/h za samo 2,3 sekunde i 380 km/h pri maksimalnoj brzini. Ima čvršće opruge i zadnju osovinu sa povećanim negativnim nagibom u poređenju sa Pur Sport.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close