Automobili

Mercedes-Benz EKS 2021 otkriva svoj profil u novoj najave

Električni salon je na ivici slatkiša.
Predstavljanje budućeg električnog perjanice Mercedes-Benza , EKS 2021 , svakim danom je sve bliže. Iako smo ga već videli na špijunskim fotografijama , u nekoliko navrata je brend objavio profilnu sliku modela, kao pregled ili najavu .

Kamuflaža s kojom smo do sada poznavali električni salon već je nestala, ali je još uvek ne možemo potpuno videti u prirodi, a ostale oblike moramo zamisliti. U svakom slučaju, jasno je da se radi o sjajnoj limuzini sa karakteristikama kupea.

Galerija: 2021 Mercedes-Benz EKS, nove špijunske fotografije
Mercedes-Benz EKS 2021, nove špijunske fotografije
37 Fotografije
Da bi bok vozila bio što aerodinamičniji, test prototipi su imali uvlačne kvake na vratima, u ravni sa telom, što poboljšava protok vazduha, a time i efikasnost. Međutim, čini se da vozilo na naslovnoj slici ima konvencionalne ručke. Moraćemo da vidimo konačne slike da razjasnimo svaku sumnju.

Kao što smo već znali, EKS se zasniva na novorazvijenoj platformi, zamišljenoj od početka za modele na baterijski pogon, pa stoga model ne potiče ni od jednog drugog proizvoda nemačke marke.

Kao što je šef Mercedes-Benza Ola Kallenius ove nedelje uveravao Automotive Nevs Europe, EKS će igrati u svojoj ligi, jer neće imati direktnog rivala. Biće to budući EKE , manji, onaj koji se suočava sa Teslinim modelom S , Porscheom Taicanom ili nedavno predstavljenim Audijem e-tron GT .

“Na tržištu neće biti luksuznog salona, kao ni sada, koji bi se upoređivao sa EKS-om po veličini i prostoru. To je segment iznad i ima zadnja sedišta na kojima možete udobno sedeti”, rekao je izvršni direktor Mercedes-Benza.

Od nekoliko detalja koje je nemačka marka ponudila, zavaljena zadnja sedišta se ističu precizno, u stilu onih iz S-klase , a takođe i domet autonomije koji bi mogao da iznosi oko 700 kilometara, u VLTP ciklusu. Pored toga, verovatno će ponuditi brz kapacitet punjenja sa maksimalnih 350 kV snage.

  1. godine mogli bismo da upoznamo SUV verzije oba pomenuta modela, EKS i EKE, a znamo da će čak i bestijalna Mercedes-Benz G-klasa imati verziju sa nultom emisijom pre kraja decenije.

Za sada ćemo morati da sačekamo nekoliko nedelja da bismo saznali više o EKS-u, mada glasine sugerišu da je zvanična prezentacija zakazana za sledeći april.

Izvor.Detaljno.org

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close