Automobili

Mercedes-AMG GT Black Series je uništen od strane AMG One

Mercedes-AMG GT Black Series je moćan i brz, ali ne može da se poredi sa AMG One , zvezdanim hiperautomobilom proizvedenim u samo 275 primeraka. Da bi to dokazao, Mercedes-AMG je organizovao duel između ova dva sportska automobila, a najmanje što možemo reći je da je AMG One očigledno iznad svoje mlađe sestre.

Na stazi dugoj 1000 metara, dva automobila su se predstavila na startnoj liniji pre nego što su uz prasak poletela. Mercedes-AMG GT Black Series se izdržao prvih nekoliko metara pre nego što je zaostao, a da nije uspeo da sustigne hiperautomobil koji je prešao ciljnu liniju brzinom od preko 300 km/h.

Galerija: Mercedes-AMG One (2022)
Mercedes-AMG One (2022)
64 Slike
Ako Mercedes-AMG One ima 1,6 L V6 motor uparen sa četiri elektromotora, GT Black Series ima 4,0-litarski V8 uz pomoć dva turbo motora. I dalje razvija respektabilnih 730 KS, ali to nije ništa u poređenju sa snagom AMG One-a i njegovih 1063 KS. Zvanično, hiperautomobil može da ubrza od 0 do 100 km/h za 2,9 sekundi u odnosu na 3,2 sekunde za GT Black Series.

Međutim, morate uzeti u obzir još jedan parametar, cenu! Ako je Mercedes-AMG GT Black Series preskup sa svojom početnom cenom od 359.000 evra, AMG One je namenjen eliti koja je sposobna da potroši – držite se – 2,75 miliona evra . Kao i uvek, svi primerci su već rezervisani, Niko Rozberg, bivši svetski šampion Formule 1, takođe je jedan od srećnih vlasnika AMG One.

Mercedes-AMG je krenuo putem elektrifikacije i postepeno će napustiti svoj V8 motor. Novi Mercedes-AMG C 63 je nažalost lišen toga, u korist elektrifikovanog četvorocilindraša.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close