Automobili

Mercedes-AMG C 63 (2022) novi detalji: 2.000 kg, pogon na sva četiri točka, 550 ks

Elektrifikacija to otežava
Odavno znamo da će predstojeći Mercedes-AMG C 63 svoj V8 zameniti elektrifikovanim pogonom sa polovinom cilindara . Ali sada nam izveštaj Car Magazine pruža sveže detalje o već mnogo kritikovanom hibridnom pogonu.

Shodno tome, Švabi će navodno kombinovati 2,0-litarski četvorocilindraš iz AMG A 45, uključujući integrisani pokretački generator (ISG) i elektromotor na zadnjoj osovini.

Zvuči kao recept za težak automobil. I upravo to će biti sledeći C 63, bar ako novi članak naših kolega iz Engleske bude svoj put. Tamo čujemo da bi to trebalo da donese na dobre dve tone. To bi tada bilo gotovo 250 kilograma više nego ranije. Naravno, ovo trenutno nisu mnogo više od približnih procena, ali još uvek možete videti šta se neizbežno nameće – novi C 63 će biti prilično velik.

E-jarbol je uravnotežen sa – kako bi moglo biti drugačije – većom snagom. Izlaz sistema bi zato trebao biti 550 PS i 800 Nm. To bi bilo 40 KS i 100 Nm više nego kod trenutnog vrhunskog modela C 63 S. Što se tiče baterije, izveštaj zapravo ne ide u detalje, ali očigledno bi trebalo da bude dobar za čisto električni domet od oko 60 kilometara u idealnom slučaju.

Još jedna prednost novog rasporeda bila bi idealna raspodjela težine 50:50, jer četvorocilindraš, koji bi trebao biti dobrih 60 kilograma lakši od 4,0-litarskog tvin-turbo V8, omogućava skidanje težine sa prednje strane osovina.

Kao što možete da zamislite, hibridni pogon će transformisati predstojeći C 63 u automobil sa performansama sa pogonom na sve točkove. Međutim, prema Car Magazineu , zahvaljujući standardnom režimu nanosa, trebalo bi da mu se dozvoli da zadrži prirodu usitnjavanja zadnjih guma .

Pored toga, zvanično bi trebalo da bude otprilike tri i po puta ekonomičniji od sadašnjeg modela. Ali sigurno ne ako stalno radite 0-100 km / h za pretpostavljene 3,5 sekunde. Automobil bi bio 0,6 sekundi brži od današnjeg C 63 S. Vrtoglavo ubrzanje verovatno se ne postiže samo dodavanjem veće snage i pogonske osovine, već i zahvaljujući novom e-turbu koji ima i poslednje ostatke od eliminisati turbo zaostajanje.

Motor sa unutrašnjim sagorevanjem trebalo bi da bude dobar za 420 KS. Tu je i elektromotor koji šalje 200 KS na zadnju osovinu. Prema izveštaju, električni motor će raditi nezavisno od automatskog menjača 9-G-Tronic, jer ovaj ne bi trebalo da se nosi sa količinom momenta koji je odmah dostupan.

AMG C 63 4Matic + EK Pover Sport (da, tako bi zaista trebalo zvati automobil), trebalo bi zvanično da debituje krajem godine, a zatim na tržište izlazi početkom 2022. godine. Biće i T-model verzije sa najboljim performansama. Da li će kupe imati i naslednika, drugo je pitanje. Nedavno je Mercedes nagovestio da želi da slomi neke modele kupe i kabriolet. Moguće je da će to uticati i na popularni, dvoja vrata C 63.

Izvor.Detaljno.org

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close