Automobili

McLaren predstavlja SUV za svoju električnu seriju Ektreme E

Meklaren je ranije izjavio da se terenci i krosoveri nikada neće pojaviti u ponudi. Kompanija drži svoju reč, a ovaj automobil koji vidite na splash ekranu delo je majstora iz Spark Racing Technologi. Dizajniran za Ektreme E Championship, voziće ga Ema Gilmor, prva žena vozač McLaren Racing-a, a uparen je sa Tanerom Faustom, četvorostrukim šampionom u reli krosu, profesionalnim kaskaderom i TV voditeljem.

Električni SUV Odissei 21 pokreću dva motora ukupne snage 544 KS. Ovo vam omogućava da ubrzate od nule do stotine za 4,5 sekunde. Od ostalih karakteristika poznati su samo kapacitet baterije (54 kilovat-časa) i težina (1780 kg). Timovima koji su kupili ovaj automobil na baterije dozvoljeno je samo da menjaju podešavanja komponenti i sklopova i livreju.

Završnu obradu za McLaren Racing će voditi Multimatic, a narandžastu livreju je ručno oslikao renomirani umetnik i ilustrator Vic Lee. Kako je planirano, crtež simbolizuje različite delove sveta, kao i trkačku seriju koja se održava u pustinjama i snegom prekrivenim oblastima širom sveta.

Meklaren je, međutim, kao i svi ostali modeli koji učestvuju u Ektreme E, impresivno širok – 2,3 metra. Poređenja radi, čak ni Hummer H1 ne može da se pohvali takvim dimenzijama. Konačan kalendar mladog šampionata tek treba da bude objavljen, ali prvo od pet kola počinje 19. februara 2022. u Saudijskoj Arabiji.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close