Automobili

Apollo otkriva naslednika IE sa dizajnom svemira

U niši proizvođača hiperautomobila je Apolo Automobili (bivša nemačka kompanija Gumpert, koju je kupio Hong Konger). Pre nekoliko godina predstavila je Intensa Emozione (IE) sa atmosferskim Ferrari V12 motorom od 780 KS. i 760 Nm, sekvencijalni šestostepeni menjač i potpuno karbonska šasija. A sada je proizvođač najavio na China International Import Ekpo u Šangaju naslednika modela pod nazivom Project Evo.

Kupe ima dosta oštrih linija na eksterijeru, ali se posebno ističe par dnevnih svetala u obliku slova Ks na prednjoj strani. Na krmi ih odjekuje šest linija crvenih LED dioda, a tri masivne izduvne cevi nalaze se u sredini.


Superautomobil je opremljen aerodinamičnim kompletom karoserije sa aktivnim elementima. Konkretno, postoji veliki zadnji spojler koji se može uvući i trouglasti usisnici vazduha. Najavljeno je i podesivo vešanje.

Sa tehničke strane još nema informacija, ali Apolo je pomenuo poboljšanu karbonsku šasiju, kao i činjenicu da je „emocionalni dizajn kombinovan sa neuporedivom upravljivošću i dinamikom vožnje“. Što se tiče IE, on od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,7 sekundi i ima maksimalnu brzinu od 335 km/h.

Konceptualni EVision S takođe je predstavljen na China International Import Ekpo-u, tako da brend više nije stran od elektrificirane mobilnosti kao što je nekada bio.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close