Automobili

Maserati GranTurismo Folgore razvijaće 1200 konjskih snaga

Maserati je sa MC20 dao startni signal za proces obnavljanja asortimana koji će za nekoliko dana biti obogaćen i „malim“ terencem sa Grecale -om . Maserati takođe planira dublju revoluciju koja će videti dolazak serije električnih automobila koji će svi deliti istu značku: Folgore (prevod “munja” na italijanski).

Na konferenciji na kojoj su predstavljeni njeni finansijski rezultati za 2021. Maserati je po prvi put pokazao svoj novi GranTurismo Folgore, nakon čega će uslediti GranCabrio i ubrzo potom 100% električni MC20.

Firma Trident je takođe otkrila prve tehničke specifikacije svog budućeg modela, objašnjavajući tri stuba na kojima se Folgore asortiman zasniva:

PurePerformance
Pure Lukuri
Čisti Maserati
1200 konjskih snaga za prvi električni Maserati
Maserati GranTurismo Folgore je zasnovan na novoj arhitekturi koju je brend razvio pre rođenja Stellantisa . Platforma je napravljena korišćenjem tehnologija izvedenih iz Formule E (posebno invertera) koje je kompanija mogla pažljivo da proučava zahvaljujući svom učešću u svetskom prvenstvu posvećenom električnim jednosedima.

Maserati GranTurismo Folgore koristi bateriju od 800 volti koja je postavljena veoma nisko. Automobil, koji će imati pogon na sva četiri točka i tri elektromotora, moći će da isporuči više od 1.200 konjskih snaga.

Maserati na pravom momentu
Finansijski, 2021. je bila rekordna godina za Maserati, koji je završio sa ukupno 24.269 prodatih automobila širom sveta (+41% u odnosu na 2020.) i neto prodajom od 2.021 milion evra. Ovaj značajan rast podstaknuta su posebno dva tržišta: Sjedinjene Američke Države (+50%) i Kina (+58%), koja zajedno čine 67% Maseratijeve prodaje širom sveta.

Što se tiče prodaje po modelima, Levante ostaje najprodavaniji Maseratijev automobil širom sveta, sa tržišnim udelom od 59%. Iza SUV-a sledi Ghibli sa 39%, dok su dalje iza Kuattroporte sa 7% i MC20 sa 1%.

Zajedno sa novim proizvodima, Maserati nastavlja da konsoliduje svoj imidž luksuznog brenda.
Nakon pokretanja Maserati Classiche programa sertifikacije autentičnosti i usluge Fuoriserie, koja omogućava kupcima da personalizuju svoj automobil u svim njegovim aspektima, Maserati se sprema da obnovi svoju prodajnu mrežu.

Dileri budućnosti će imati moderan i digitalizovan izgled i biće prave tačke susreta gde će kupci moći da uživaju u iskustvu kupovine od 360°. Ova prva prodajna mesta biće izgrađena kasnije ove godine u Sjedinjenim Državama.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close