Automobili

Lada Peter Turbo, la berlina del futuro secondo i russi

Volkswagen Golf je ažuriran posljednjih tjedana, no oproštaj od aktualnog modela tek je sada službeno dat vrlo posebnim izdanjem. 110 primjeraka za Italiju izdanja GTI MT Ultimate, zapravo, potpuno zatvaraju poglavlje Mk 8, dok se čeka da ažurirani model stigne u prodajne salone.

MT Ultimate predstavlja najnoviju verziju GTI-ja sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i bit će dostupan u proljeće već od 52.950 eura.

Ekskluzivna oprema
Dostupan u crvenoj, bijeloj ili crnoj boji poput prvog GTI-ja, MT Ultimate ima niz ekskluzivnih detalja. Konkretno, nalazimo poklopce retrovizora i kontrastne pruge u donjem bočnom dijelu, kao i specifične 19″ dvobojne ili crne aluminijske naplatke.

Najbolji videi:

Tu je i GTI MT Ultimate logo na stupu prednjih vrata te prigodna pločica na armaturnoj ploči, koji potvrđuju da model pripada talijanskoj ograničenoj seriji od 110 komada.

Oprema je puna opcija i uključuje, između ostalog, IQ.Light LED Matrix prednja svjetla s Dynamic Light Assist, LED prednja svjetla za maglu, Mirror Pack sa Side Assist Plus i Rear Traffic Alert asistentom za promjenu voznog traka, prilagodljivi ovjes Adaptive Chassis Control i Harman Kardon audio sustav.

245 KS stara škola
Kao i drugi Golf GTI, MT Ultimate također pokreće TSI EA888 evo4 motor s izravnim ubrizgavanjem. Ovaj četverocilindrični turbo motor od 1.984 cc razvija najveću snagu od 245 KS pri brzinama između 5.000 i 6.500 o/min i isporučuje najveći okretni moment od 370 Nm, dostupan između 1.600 i 4.300 o/min.

Golf GTI MT Ultimate postiže brzinu od 250 km/h i ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,4 sekunde i bit će posljednji GTI s ručnim mjenjačem, s obzirom da će se restilizirana verzija nuditi s automatikom s dvostrukom spojkom 7-stupanjski DSG. Kao što je spomenuto, 110 primjeraka ovog Volkswagena nudi se po kataloškoj cijeni od 52.950 eura.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close