Automobili

Kamper baziran na ovnu, ovaj sa kuhinjom košta 400.000 dolara

Storiteller Overland predstavlja robusni terenski kamper Hilt, izgrađen na šasiji Ram 5500 pickupa i opremljen da odvede putnike daleko od civilizacije. Predstavlja novu vodeću ponudu poznatog proizvođača, sa cenama od 398.786 dolara, a u prodaju će krenuti u četvrtom kvartalu ove godine.

Hilt ima čvrstu spoljašnjost, sa osvetljenjem od 360 stepeni koje uključuje velika svetla iznad kabine i nadgradnju sa velikim krovnim nosačem . Štaviše, vitlo od devet tona omogućava vam da se izvučete iz teških situacija ako je potrebno. A to nije ni najimpresivnije.

Odvojeni okviri
Na nivou konstrukcije, Hilt predstavlja nekoliko prefinjenosti: podram sa nultom torzijom povezuje životni prostor sa okvirom i istovremeno ga izoluje od njega, omogućavajući dvema strukturama da se kreću nezavisno, ili bolje rečeno, da se u početku ne utiču na njih. naponima drugog. Vozilo takođe ima aktivni inteligentni hidraulični sistem oslanjanja koji daje dodatni element kontrole kretanja.

Tuš, toalet i kuhinja
Po ulasku, kampisti se odmah suočavaju sa vratima kade sa tušem visokim skoro dva metra. Kraljski krevet iznad kabine okružen je 12-voltnim, 110-voltnim i bežičnim USB utičnicama za punjenje pored dušeka. Sedište u zadnjem salonu se zatim pretvara u drugi bračni krevet, dok prozori nude 270° vidljivost prema spolja, a paneli su opremljeni i zastorima za sunce i mrežama protiv komaraca.

Opremljena kuhinja uključuje mikrotalasnu pećnicu, fritezu i indukcionu ploču za kuvanje sa dva gorionika od 1.800 vati . Frižider i zamrzivač imaju kombinovani kapacitet od oko 200 litara, dok sedam fioka obezbeđuju ukupno 60 litara skladišnog prostora .

Drvo i imitacija kože
Kabina izgleda udobno. Drveni paneli imaju zaobljene uglove, a obloga je od imitacije kože. Programabilno osvetljenje raspoloženja pruža koristan način prilagođavanja unutrašnjosti raspoloženju putnika.

U šupljini između zidova nalazi se približno 5 cm pene sa zatvorenim ćelijama, kako bi se obezbedila adekvatna toplotna i zvučna izolacija. Kabina uključuje grejač od 10.000 BTU i klima uređaj od 15.000 BTU kako bi putnicima bilo udobno.

Dizel motori i velike rezerve
Pogonski sklop se sastoji od 6,7-litarskog Cummins turbodizel motora koji proizvodi oko 360 KS i preko 1.000 Nm obrtnog momenta, povezan sa šestostepenim automatskim menjačem. Određeni rezervoar za gorivo sadrži 200 litara dizela. Postavka uključuje rezervoare za 120 litara sveže vode sa sistemom za prečišćavanje i za 40 litara sive vode. Kasetni toalet ima kapacitet od 15 litara.

Konačno, struja dolazi iz sistema solarnih panela od 1.325 vati postavljenog na krovu. Pored toga, postoje dva pretvarača od 3.000 vati i M-Pover sistem od 16,8 kVh.

Stalni rast
Storiteller Overland je početkom 2021. godine kupio Global Ekpedition Vehicles , koji je specijalizovan za izgradnju kamionskih kampera za terenske vožnje:

„Uvek smo tražili veliki iskorak koji će avanturu približiti većem broju ljudi“, rekao je DŽefri Hanter, izvršni direktor Storiteller Overland-a. „Predvideli smo da će avanturistički kamionski prostor biti sledeći talas . “

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close